Energi, kosttillskott etc.

Jag har under årens lopp hunnit testa det mesta som finns på den svenaska marknaden vad gäller sportdrycker. Även en hel del kosttillskott har jag hunnit avverka för att hitta sånt som fungerat för mig.

De kosttillskott som jag använder dagligen är:

Hammer Nutrition Premium Insurance Caps – multivitamin som täcker i princip allt man kan tänka sig.

Hammer Nutrition MITO Caps – ska förbättra fettförbränning och stimulera livslängden och hälsan hos mitokondrierna. Jag har inga konkreta bevis, men jag (och flera i min omgivning som tar dem) är övertygad om att de håller mig friskare generellt.

Hammer Nutrition Tissue Rejuvenator – innehåller naturliga antiinflammatoriska komponente, antioxidanter samt glukosamin och kondroitinsulfat som ska vara bra för ffa lederna. Under riktigt tung aveckor ökar jag doseringen och känner stor skillnad i hur kroppen känns. Använder det även under lopp isf vanliga läkemedel.

Omega-3 – behöver väl knappast en förklaring?

Under träning och lopp använder jag i olika utsträckning följande tillskott

Hammer Nutrition Endurolytes – elekrolyttabletter som bl a förebygger kramp

Hammer Nutrition Anti-Fatigue Caps – Ska medverka till att rensa ut överskottet av ammoniak i musklerna för att minska tröttheten, förlänga musklernas uthållighet, öka tillgängligheten av glykogen för energiproduktion och hjälpa till att förebygga kramp. Ett av de tillskott som jag kan känna skillnaden mellan att inte använda det.

 

 

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s