Smutsiga flickor

Publicerat: december 4, 2008 i gaiters, skor, vinter


Visst är det ruskigt jobbigt att få in en massa bôs (skräp på västgötska) i skorna när man springer. Ett varv i Ursvik Extreme brukar resultera i skor fulla med barr och annat jävelskap.
Nu kommer vintern med snö och slask,vad gör man då för att slippa få in det i skorna? GoreTex skyddar ju från det mesta, men man är fortfarande oskyddad via ankeln.

Svaret är enkelt: Dirty Girl Gaiters, dvs damasker. Extremt billiga ($13 inkl frakt) och de finns i ett otal mönster och färger. De är tillverkade i spandex och tvättas tillsammans med övriga träningskläder.

Det enda ingrepp som behövs göra är att fästa en lite bit kardborreband (medföljer) på hälen (på skon alltså). Innan man tar på sig skorna så trär man på damasken. Sen fäster man damaskens framsida i första snörningen mha en liten krok och baksidan av damasken i kardborrebandet. Sen är det bara att ge sig ut och smutsa ner sig!!!

Jag använde dem under Sörmlands Ultra med mycket bra resultat, ingening kom in i skon den vägen. De har en viss isolerande effekt åxå, vilket är ett extra plus när det börjar bli kallt. Annars är ju ankeln en svag punkt på kroppen.

Annons
kommentarer
  1. askan skriver:

    Kan intyga om förträffligheten. Körde dem på Markusloppet och slapp för första gången en massa småsten i skorna. Rätt bra så här på vintyern också, skyddar lite i glappet mellan tajts och skor, där det bruklar bli så kallt.

  2. Linda skriver:

    Smart! Sånna tänker jag skaffa mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s