Energiska Rune

Publicerat: december 17, 2008 i Energi

Många är de som genom åren stått i köket och gjort sina egna energikakor. Dels är det ju billigt och dels får man dem som man själv vill, iaf oftast. När jag en gång kokade ihop en sats Rune-kakor så blev de så hårda att de inte gick att bita av. Efter det återgick jag att köpa olika sorters energikakor. Problemet är att de oftast är ganska äckliga.

Till min glädje fanns det riktiga Rune-kakor på Uppsala 100, iaf under de första varven. Det var Svenska sportprodukter som sponsrade med ett antal kakor. De tillverkar kakorna efter orginalreceptet och Varje varv tog jag en bit att smaska på och de var verkligen supergoda. Perfekt konsistens, de nästan smällte i munnen. Till min stora besvikelse så tog de slut alldeles för fort.
Några veckor senare beställde jag hem 5 st kakor och blev inte besviken. De är verkligen supergoda! Knäckig och gräddig smak, konsistensen är perfekt för att kunna tuggas ”on-the -fly” och de innehåller inga konstiga tillsatser.
Varje kaka väger ca 40 gram och innehåller havregryn, grädde, sirap, socker, mandel och hasselnötter. Näringsvärde per kaka: Protein 3 g, fett 6 g, kolhydrater 27 g, energi: 173 Kcal/724 kJ.

Priset är endast 60 kr för 5 st. Man kan även prenumerera och får dem då hemskickade varje månad, vilket är en praktisk och kul idé. Själv har jag i princip alltid med mig en Rune-kaka på långpassen för att öva på att äta när jag springer.

Jag beställde för några dagar sen och berättade då att jag skulle springa Årets sista långpass och bad om information att dela ut. De skickade en hel hög med kakor som jag kan dela ut! Schysst! Alla kommer kunna få ett smakprov! Om du är en av de som ska springa den 28 december så hoppas jag att du tycker lika bra om dem som jag!
Annons
kommentarer
 1. funrun skriver:

  va??? Åt du upp alla kakor innan passet blev av? Jag såg inte till några Rune-kakor igår… =/ Nåja, får väl testa att koka ihop några själv! 😀

 2. Zebban skriver:

  Jag delade ut alla de 12 st kakor jag hade fått strax innan vi gav oss av. Du hade nog redan gått ut i kylan då.Jag rekommenderar varmt att beställa dem istället för att koka själv.

 3. Joakim skriver:

  Hmm, undrar vad som går att använda i stället för havregryn? Har inte hittat här än, det är väl för svenskt. Vad heter förresten havregryn på spanska..? Beställa är bara att glömma, brevbärning finns inte här. Inte ens postbox-företagen här går att lite på- min ultramarathon-bok från Amazon kom bort, och som alltid vägrar de erkänna att de har felat…Men till kärnfrågan, vad för alternativ ingridiens kan man tänka sig..?Kul blogg förresten- prylar är kul!

 4. Zebban skriver:

  Havregryn heter ”harina de avena” på spanska, det borde du ju hitta i vilken butik som helst i princip.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s