Inte riktigt 100

Publicerat: maj 7, 2009 i Okategoriserat

Först lite gnäll
Igår eftermiddag fick åter igen känningar i halsen. Precis samma känsla som jag hade dagarna innan jag blev sjuk för drygt en vecka sen. Irritationen bubblade inom mig och jag svor över att jag kanske börjat träna för tidigt. Käkade halstabletterna igen och gjorde allt för att mota den där jävla Olle-jävel i grind. Får jag tag i honom så ska jag trycka ner grindjäveln i halsen på’n, det borde stoppa honom en gång för alla!

Hursomhelst så vaknade jag i morse utan minsta antydan till halsåkomma. På morgnarna har halsen annars kännts allra värst, men alltså inte idag. Kanske falskt alarm trots allt? Hela dagen har jag kännt efter så det knakat, men halsen har kännts ok. Inte helt 100, men ändå ok lixom.

Jag vill ju inte springa Lidingö Ultra med halsont. Ett milslopp eller en halvmara är kanske ”ok”, men inte en mara eller 5oK. Risken att bli rejält sjuk och missa träning inför gax är för stor, vilket det inte är värt.

Sen lite träning
För att få lite koll på kroppen så gav jag mig ut på en löprunda till Haga Forum och tillbaka, liknande den jag gjorde i tisdags. Idag lyckades jag dock hålla lite lägre fart, vilket gav lägre puls, men fortfarande klart högre puls än jag vant mig vid på sistone. Helt klart är det nåt som inte är 100 i min kropp.

Dagens korta pass blev 8 km @ 5:16 med 158 bpm (79%) i snittpuls. Fortfarande för hög puls, men det ger sig förhoppningsvis med sig när jag sänker tempot på lördag. Glömde kolla min vilopuls i morse så jag får frsöka komma ihåg det i morgon.

Sist lite nervositet
Nu har det hunnit bli kväll och halsen känns fortfarande helt ok, hoppas det fortsätter så.
Det märks att det är dags för lopp i övermorgon. Det poppar upp i medvetandet oftare nu, lite som resfeber. I morgon är det dags att besöka löplabbet för några sista inköp.
Nån direkt strategi för loppet har jag ännu inte lagt upp, utan får nog ta det som det kommer. Mycket beror på hur halsen känns i morgon och på lördag. Min förhoppning är att göra sub5h, men det återstår som sagt att se.

Annons
kommentarer
 1. gullfot skriver:

  Äh, hypokondriker, det är vad vi är. Hoppas jag innerligt! /Feberfrossan

 2. gullfot skriver:

  Coolt! Ordverifieringen var ”rally” 😀

 3. staffan skriver:

  Zebban: På lördag morgon är du frisk det känner jag på mig tänkt positivt så är frisk:=)

  Med rätt träning vilket vi alla som har följt din blogg vet att du nu har i kroppen, är målet sub 5 ett rimligt mål.

  Jag är skitnervös vilket nog de flesta som känner mig vid det här laget vet om.

  /S

 4. MarathonMia skriver:

  Du kommer rocka. Glöm inte att du är stark. och förmodligen fullt frisk. Det ska bli spännande och se vad du kan åstadkomma på lördag efter all din ihärdiga träning. Jag väntar med spänning och håller alla tummar! Mina tankar är med er allihop som ska springa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s