Nytt jobb…

Publicerat: juni 26, 2009 i Okategoriserat

…ger klart mindre tid till träning. Sen i februari har jag dels varit arbetsbefriad från mitt gamla jobb och sen hann jag vara arbetslös i knappt en månad, så under 4 månader har jag haft chansen att träna hur mycket jag velat och orkat. Perfekt med tanke på att jag satsar på gax100.

Nu är det slut på ”friheten” då jag fått ny anställning sen två veckor. Fr o m nu får jag planera min tid och träning mer noggrant igen, vilket ställt till det lite i början. Angenäma problem ska tilläggas!

Under min första vecka på nya jobbet blev det i princip ingen träning alls, utan jag tog igen det i helgen med tempopass på lördagen och långpass på söndagen, då jag sprang från Brommaplan till Årsta där mitt nya arbete ligger. Tanken var att se hur det var att springa dit. Om jag nån gång tänkte springa till jobbet så vill jag inte börja med att navigera fel och komma fram försent.

Den här veckan var det dags att försöka hitta tillbaka till träningen igen, lagom till att värmen kom. Började veckan med ett kort styrkepass i måndags kväll. Första löppasset på jobbet var i tisdags och det blev en trevare för att hitta nån rolig runda i området. Värmen var helt klart ett större problem än väntat, men jag fick ändå ihop 8 km @ 4:57 med 164 bpm snittpuls. Det kändes däremot ruskigt motigt och jag var tung i kroppen under passet.

I onsdags kväll hann jag med ännu ett styrkepass och i torsdags blev det ytterligare ett löppass på lunchen. Den här gången sprang jag bort till Årstadal och vände. Värmen var fortfarande lite påträngande, men jag lyckades skrapa ihop 9 km @ 5.01 med 165 bpm i snittpuls. Fortfarande motigt och problem med höger smalben som krampar i början, vilket beror på att vadmuskeln inte är varm och flexar.

Idag var det så dags igen och jag klämde in en ”snabb 8:a” runt Årsafältet på lunchen. Värmen är nu ett mindre problem och jag börjar vänja mig. Smalbenet krånglar fortfarande från start till uppvärmning, men sen lättar det. Dagen pass summeras 8 km @ 4:53 med 162 i snittpuls. Det börjar likna nåt!

I morgon lördag planerar jag ett långpass, förhoppningsvis 30+. Vädret ska visst bli väldigt bra med temperaturer uppåt 27º, vilket kan betyda över 30º i realiteten. Pust!

På söndag hoppas jag hinna med en 15 km under dagen, men vi får se om det hinns med. Inte prioriterat pass, men önskvärt hursomhelst.

Hoppas i får en underbar helg!

Annons
kommentarer
  1. marathonjohan skriver:

    Själv är jag hemma och är pappaledig just nu och känner att jag har ganska mycket mer tid nu till träning än vad jag kommer ha när jag går tillbaka till jobbet. Men det får väl lösa sig!
    Kul att läsa din blogg i varje fall!

  2. gullfot skriver:

    Jag hade missat HELT att du fått nytt jobb – superdupergrattis! Okej att du inte kan träna lika mycket, men… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s