Sista veckan innan semestern!

Publicerat: juli 13, 2009 i Okategoriserat

Nu börjar det lukta semester. Hela kroppen värker efter semester, riktig semester. Inte bara ledigt som jag hade under vintern och våren, utan riktig och äkta semester där jag inte behöver tänka på att söka jobb eller hur ekonomin ska bli osv. På fredag kl 17.00 börjar den och pågår sen i 4 veckor, saaweeeet!

Samtidigt som jag längtar så börjar jag bli nervös, för i slutet av semesterns regnbåge ligger inte en kista med guld, utan det elaka trollet GAX! Det väntar där på att få käka upp mig om jag inte gjort min hemläxa. Så den stora frågan är: HAR JAG GJORT MIN HEMLÄXA?

Jag har inte gjort mitt nattpass ännu, men det borde jag hinna med. I övrigt hoppas jag hinna med några riktigt bra långpass innan det är dags att trappa ner träningen. Mycket fokus ligger just nu på utrustning och planering av drop bags. Jag har beställt kartor, Perpetuem, Endurolytes och annat som kommer att behövas. Jag vet att jag kommer att vara den som har packat mest i mina drop bags, men det kan jag leva med. Better safe than sorry som det heter.

Förra veckans träning gick bra och jag fick ihop fem bra pass (14K@5:05, 12K@5:08, 8K@5:07, 8.8K@4:55 samt 30K@6:18) med olika karaktär, totalt 73K. Långpasset förlades till Ursvik där jag började med ett varv i Extremen och avslutade med 10:an, totalt 30 km. Även detta pass körde jag enligt modellen springa ca 4,5 km och gå ca 0,5 km. Jag hoppas att den strategin är receptet till framgång under gax. Pauserna är perfekta för att äta, dricka och hinna kommunicera med omvärlden (ffa frugan, men även t ex Twitter är tanken).

Det drar som sagt ihop sig till examen, spännande…

Annons
kommentarer
 1. gullfot skriver:

  Läste igår kväll att andra halvan av ett 100-mileslopp börjar när det är tjugo kvar… skall bli mycket spännande att se hur äventyret blir för din del. Jag kan dock lova en bana utöver det värdsligt tänkbara, åtminstone andra halvan. Ultralycka!

 2. funrun skriver:

  med din styrka och din planering kommer gax att gå hur bra som helst! Och om banan är ”utöver det världsligt tänkbara”, ja då kan det väl inte bli så mycket bättre!!! Åh vad kul ni ska ha i södern!

 3. marathonjohan skriver:

  Spännande, följer dig på twitter (som @johanbrodin) så det ska bli kul att se hur det går för dig där.

 4. Linda skriver:

  Spännande! Hoppas vi får läsa mycket om utrustningsval och packlistor framöver!!

 5. gullfot skriver:

  ”en bana utöver det värdsligt tänkbara”, ha ha, så kan det gå när man är dum i huvudet efter femmilspass 😉 Jag menar naturligtvis att den är överjordisk vacker, men det tror jag ni förstod 🙂

  Jag börjar verkligen längta nu. Ser att du kör en del i Ursvik Zebban, kan trösta lite med att det inte blir farligt backigt alls (utom på vissa ställen, men inte många km). Däremot kan jag tipsa om att träna lite teknisk terräng. Det är bitvis mycket stenigt och rotigt och svårsprunget på riktigt smala stigar, på ett sätt är t.o.m. SUMs värsta ställen ligger i lä. Ja, och så sanden förstås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s