Tillbaka till verkligheten..

Publicerat: augusti 6, 2009 i Okategoriserat

…om knappt två dygn, men tills dess ska vi njuta så gott det bara går.

Idag började jag morgonen med att springa bort till en av de värsta backarna jag känner till, ca 1 km bort. Den är drygt 1 km lång och lite brantare än backen vid Danderyds sjukhus. Väl på krönet så stretchade jag och pustade ut innan det bar av nedåt på andra sidan. Jag hittade en ny väg som först gick brant nedåt för att sen svänga väldigt brant uppåt. Den backen blev jag tvungen att gå i när syreskulden inte kunde betalas 🙂
Nåja, efter det tog jag en sväng ned mot Ravi och sen hemåt för att få ihop mina 8 km. 8 km @ 5:30 med 157 i snitpuls kändes godkännt med tanke på alla backar.

Det blir korta turer här i Italien. Mest pga tidsbrist då de gemensamma aktiviteterna ska prioriteras, men även pga att det är så påfrestande med alla backar och även värmen spelar in. Sist men inte minst så springer jag på sgs tom mage, vilket begränsar aktionsradien en aning. Nästa gång jag kommer hit så ska jag ta med mig vätskerygga och ge mig ut på rejäla upptäcksfärder!

Idag pratade jag kort med Magnus som ska crew’a och pace’a mig på gax. Det börjar dra ihop sig på allvar och planeringen är i full gång i huvudet. Vi kör ned på fredag morgon, eftersom Magnus jobbar mån-tors, och hoppas hinna reka de svårare partierna.
Jag tror att det mesta som behövs är införskaffat. Kanske måste jag komplettera med några gel och ev strumpor, men i övrigt känns det som det mesta är på banan.

I morgon planerar jag att springa i Castigliano där vi badar. Parallellt med stranden går en väg där jag sett många jogga. Det vore skönt att få springa på helt flack väg. Vi får väl se om det blir så.

Ledsen att jag inte har svarat på frågor i era kommentarer. Jag har inte haft möjligheten att göra det här nere, utan får göra det när jag kommer hem.

Annons
kommentarer
  1. askan skriver:

    Hej,
    skulle vilja ge dig ett litet tips inför GAX. Jag köpte ju en Nathan hpl 020 på tips från dig. På tredje turen sprack limfogen i blåsan och vattnet rann ut. Jag har sett på internet att detta är vanligt på Nathans blåsor. Händer det på GAX 50 eller ännu värre på GAX 100 är det en smärre katastrof. Så mitt tips är att antingen byta ut den mot en annan säck eller ha med nån extra i reserv i nån dropbag. Eller du kan ju ge en reservsäck till din crew-kompis. Men ha en backup iaf. Jag hinner få en ny innan loppet men funderar på att använda min camelbakblåsa istället, väen om den bara är på 1.5 liter.

  2. askan skriver:

    Alltså byta ut själva vätskeblåsan men behålla Nathan-ryggan för den är ju grym!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s