Sörmlands Ultra 2009 del 2

Publicerat: oktober 12, 2009 i Okategoriserat

Dagen efter loppet och kroppen känns fräschare än väntat. Har lite känningar i höger knä, men i övrigt finns det få tecken på att jag sprang nästan 50 km i krävande terräng i går. Fascinerande.

Resultatlistan har tyvärr inte publicerats ännu, så jag får utgå från det Garmin connect säger. Enligt den så gjorde jag loppet på ca 5:02h, med en snittfart på 6:17 och 163 bpm (81%) snittpuls. Ett resultat som jag är mer än nöjd med.

Jag valde en ansträngningsnivå som kändes behaglig och hade endast några få perioder då jag kände att energin tröt. Vid de tillfällena räckte det med att ta en Dextrosol för att ”höja moralen” och blodsockret. I övrigt så förlitade jag mig på Perpetuem för energi och kompletterade endast med några bitar banan och en mugg Coca-cola under hela loppet.

Jag hade nästan glömt hur krävande SUM är, men väl ute i spåret så kom minnet tillbaka snabbt. Enligt SportTracks så består SUM av 23% uppför, 58% flackt och 19% nedför. Känslan man får när man springer är att det huvudsakligen är uppför och man undrar när nedförsbacken ska komma. De flacka partierna är sällan lättsprungna och ger oftast inte den aktiva vila man skulle behöva.

Banprofil i SportTracks
Lustigt nog är min snabbaste mil (30-40 km) den då jag kämpade med håll. Mellan 23 km och 27 km stiger det ordentligt uppför, för att sen snabbt gå nedför till 28 km. Från 29 km till 33 km springer man på asfalt som sakta stiger hela vägen och känns evig. Här kämpade jag med håll som flera gånger tvingade mig att sänka farten, vilket irriterade väldigt mycket eftersom jag kände mig stark och ville passa på att utnyttja det.
Mina milstider

Resultaten är nu publicerade och min sluttid blev 5:02:10, vilket jag är helt nöjd med. Det ger mig plats 67 av de 128 som slutförde loppet.
Det stör mig inte ens att jag kunde tagit i lite och knäckt 5-timmarsgränsen. Nästa år ska jag försöka upprepa bedriften med att skala bort 15 minuter på tiden, vi får väl se hur det går.

Jag ska passa på att tacka arrangörer och funktionärer för ett riktigt välorganiserat lopp. Jag sprang fel en gång i början när jag blint följde  de framför och koncentrerade mig på marken. Dock handlade det bara om ca 20 meter.
Tack till Camilla, Anders, m fl för draghjälp och sällskap under långa sträckor.TAck till Staffan och Linda som körde ner min bil till målet.
Stort grattis till min klubbkamrat Emelie som kom in som andra kvinna och förbättrade sin tid från i fjol med typ 45 minuter!

Vi ses nästa år!

PS. Bilderna är tagna av Linda P DS.
Annons
kommentarer
 1. Zebban skriver:

  Tack Maria! Resultaten publicerades under tiden jag knåpade ihop inlägget, men jag missade visst att ändra i början :).

 2. Staffan skriver:

  Bra sprunget Zebban du såg alltid stark ut under de gånger vi såg dig. Jag tycket mig aldrig se dig sliten inte ens vid sista backen efter 49.5km i bena.

  Grattis Zebban

 3. Zebban skriver:

  Tack Staffan! Jag var nog mer sliten än jag lät påskina 🙂 Dock finns det alltid energi kvar för ett leende!

 4. Dunceor skriver:

  Det är ändå intressant lite vad man har för olika intryck av banan. Jag tyckte den asfalt-sträckan var skön och man kunde ligga i jämn belastning och bara ta sig framåt. Sedan är jag dålig på nerförsbackarna så de backarna nerför (där han killen med kameran satt) tyckte jag var riktigt jobbiga. Stora sten och nerförsbackar.
  Men bra kämpat och trevligt att träffas!

 5. MarathonMia skriver:

  Vilken fart! Jag tyckte banan lutade uppåt hela tiden – intressant med banprofilen – för det kändes som ”snart måste jag vara uppe – det går inte att komma högre”. Du är otroligt stark – härligt att du fick slutföra ett lopp och känna dig nöjd – och visst – kanske ses vi på startlinjen nästa år – då ska jag köra på 5 timmar!

 6. Joakim skriver:

  Bra jobbat, och kul att knäet höll!!!

 7. Zebban skriver:

  @Mia: Jo nog kändes det som det var en enda lång uppförsbacke. Själv kände jag mig generellt stark och är som sagt ruskigt nöjd med säsongens avslutning. Klart vi ses nästa SUM!!!

  @Joakim: Tack, knät höll ju iaf nästan i mål.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s