Gör om, gör rätt.

Publicerat: november 13, 2009 i Okategoriserat

Torsdag: Distanspass 15 km
Igår var det dags att än en gång ge sig ut på ett 15 km distanspass. Jag pratade med Andreas innan passet och passade då på att fråga vilket tempo han tyckte jag skulle hålla på dessa pass och han sa då att de ska springas i ca 75% – 80% av maxpuls. Mitt pass i onsdags kväll hade jag alltså tagit för mycket på. Nåja, man lär sig nåt nytt varje dag.

Inför distanspasset satte jag klockan på att varna över 164 bpm (82%) och gav mig sen av på en runda som tog mig runt Brunnsviken via kringliggande gator, trottoarer och cykelvägar:

 
En flack runda kring Brunnsviken
Med Pink i lurarna gick det hela som en dans, men benen var lite sega och jag fick verkligen ingenting gratis.
Väl hemma igen hade klockan hunnit bli nästan 21:00 och det var dags att få i sig lite middag innan det blev för sent. Passet summerades 15K@5:27 med 155 bpm (77%) snittpuls, vilket var ganska nära målet.

Fredag: Backträning
Lunchpasset började med att jag slet hål på en av mina x-socks kompressionsstrumpor, ingen direkt bra start. Jag har förvisso ändå tänkt köpa nya snart, så det spelade egentligen ingen roll. Dessutom har jag funderat på att köpa kompressionsstrumpor för vaderna, så att man kan använda sina egna strumpor utanpå. Nu slipper jag det då jag efter passet helt sonika klippte av fötterna på strumporna och använder dem som ”vadstrumpor”.

Kom så ut strax innan 12 och började med 2,5 km uppvärmning, stretch och sen bar det av bort till en backe med ca 8º lutning. Där sprang jag 6x 35 sekunder med 60 sekunders vila. Jag fokuserade helt på hållningen, farten fick vara högst sekundär. Varje intervall kändes bra och jag kände att jag hade full kontroll.

Inte helt jämna intervaller, men så var farten inte prioriteringen.

Vet inte riktigt vad som hände på sista intervallen, eftersom jag inte var trött, men jag slappnade väl av lite för mycket. Nästa gång får jag koncentrera mig bättre helt enkelt. Ibland vore det bra att ha nån som pushade lite.

Efter att ha sprungit tre dagar på raken ska nu mina ben få vila ca 48 timmar innan det äntligen är dags för ett långpass. Me like a lot!

Hoppas ni får en riktigt bra helg!

Annons
kommentarer
  1. MarathonMia skriver:

    Vilket flow och fokus du har fått! Hur trixigt är det inte att springa runt Brunnsviken när det är kolmörkt? Räcker pannlampan eller ändrar du rutten lite?

  2. Zebban skriver:

    Nu är siktet inställt på TEC må du tro! Jag vill ge Andreas träningsprogram fullt fokus nu när jag fått en sån fantastisk chans.
    Passet runt Brunnsviken gick på omkringliggande och ffa upplysta vägar. Hade inte lust att springa med pannlampa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s