Viloveckan är här!

Publicerat: november 24, 2009 i Okategoriserat

Så var den tunga veckan avslutad iom söndagens långpass. Som jag tidigare berättat så skulle jag springa 35 km i ”minst” 6:30-tempo, inte snabbare.

Jag utgick från Frösunda och sprang norrut. Det tog en halvmil innan jag fick till farten, men sen låg den ganska konstant runt 6:30. Vädret var växlande och när jag rundat Edsviken så regnade och blåste det ganska ihärdigt. Inte mycket att göra än att bita ihop och gilla läget. Det lugnade ner sig så småningom.

Från Frösunda norrut runt Edsviken och sen söderut igen runt Brunnsviken.
Jag använde en 4-timmarsflaska Perpetuem och några Dextrosol som bränsle och hade vätskeryggan med ca 2 liter vatten, varav jag drack ungefär hälften under passet. Under hela passet var pulsen låg, vilket påverkade energinivån positivt. Jag kände mig aldrig direkt ansträngd, utan tuffade på i mitt ”löktempo” bäst jag kunde.
Passet summerades 35 km @ 6:28 med 143 bpm (72%) i snittpuls. Benen var lite stumma på slutet, men det ”skyller” jag på ovanan att springa långsamt samt faktumet att jag hade sprungit 55 km i veckan, så det vore lite konstigt om benen känts fräscha. Kan jag bara vänja benen vid det långsammare tempot och få till god löpekonomi så kommer jag nog kunna prestera bra framöver.
Viloveckan ser ut så här:
Måndag: Vila + prehab-övningar
Tisdag: 15 km distans
Onsdag: Vila + prehab-övningar
Torsdag: 10 km distans
Fredag: Vila
Lördag: Vila + prehab-övningar
Söndag:  15 km distans
Samtidigt som det ska bli skönt att springa lite mindre så får jag ångest att jag inte ”mängdar”, men för att kroppen ska kunna ta åt sig av periodiseringen och den ökande belastningen som det innebär så måste superkompensationen få ske den här veckan. Nästa vecka drar det igång igen, så jag får försöka njuta av den här viloveckan.
Annons
kommentarer
  1. staffan skriver:

    Zebban: Som jag skrev tidigare är detta rätt melodi inför TEC hade liknande tempo på mina långpass inför GAX. Gick du i backarna eller sprang du?

    /Staffan

  2. Zebban skriver:

    @Staffan: Jag gick i princip i alla backar. Dels för att hålla nere snittfarten och dels för att behålla pulsen under 160 bpm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s