Träningen på sistone…

Publicerat: februari 27, 2010 i Okategoriserat

…har gått förhållandevis bra. Min tunga vecka, som inleddes den 15 februari med ett drygt 6 km kort pass på löpbandet, fortsatte sen med 20 km distanspass på tisdag kväll. Onsdagen vilade jag och fortsatte sen med ett kombinerat distanspass och backträning på torsdagen. Värmde upp ca 6 km, körde 6x 35 sek med 1 minuts vila och sprang sen hem igen, totalt 12 km. På fredagen fick jag sen in ytterligare ett 6 km pass på löpbandet.

Avslutningen på den tunga veckan var egentligen tänkt att vara ett 50-60 km långpass, men det fick jag flytta på pga ”utsocknes besök”. Det blev ingen löpning alls den helgen tyvärr.

Förra veckan var inte bättre den. En tia på bandet i tisdags och sen 15 km distanspass utomhus i onsdags, det var allt. Det skulle vara min vilovecka efter hårda veckan, men eftersom hårda veckan inte blev hård så blev allt pannkaka. Förvirrande? Mycket!

I torsdags kväll hade jag möte med Andreas för att gå i genom träningen som varit och det som komma skall. Det kändes riktigt bra att styra upp allt igen. Hela februari har känts en aning fragmenterad pga att jag fått avstå från flera viktiga långpass. Andreas hade satt ihop programmet för mars, vilket innehåller finslip och formtoppning. Distanserna minskar så sakteliga vecka för vecka, men det viktigaste är att gå mer på känsla och hålla tillbaka lite extra för att inte slita på kroppen. Kroppen ska vilja ha mer, men inte få det. Man ska öka kroppens hunger efter mer helt enkelt, så när jag står på startlinjen så ska jag spritta av energi och löplust.

Så mars kommer bli en riktigt bra månad hoppas jag. En månad där jag kan fokusera på att genomföra löpningen till punkt och pricka, samt jobba med styrke- och balansträning.

Lite tid kommer naturligtvis ägnas att få ordning på mitt nya projekt Runners Gear. Jag ha ju länge velat starta något eget, mest som ett hobbyprojekt och efter många om och men var det dags. Tanken är inte att kunna leva på det eller ens tjäna pengar, utan snarare att få hålla på med något som jag tycker är riktigt roligt.

Nästa vecka går ett öppningserbjudande ut till de som registrerat sig för veckomailet, missa inte det 🙂

Annons
kommentarer
 1. Miranda skriver:

  Hej Zebban! Gillar din nya hobby rejält, och det tror jag många gör. Hoppas även att formtoppningen kommer gå som den ska. Jag gjorde lite reklem på bloggen 😉

  http://mirandasminut.se/runners-gear/

 2. Krille skriver:

  Kanon! Har hittills beställt mina Hammerprodukter från England, med varierande resultat. Skönt att det äntligen kommit någon i svedala som förstått storheten i Hammers produkter 🙂

 3. Zebban skriver:

  @Miranda: Tackar för reklamen!!!

  @Krille: Berätta gärna vilka produkter du brukar köpa från Hammer så ser jag till att lagerhålla dem. Maila isf till produkter@runnersgear.se

 4. Anonymous skriver:

  Slutat regga på funbeat? 🙂

 5. Zebban skriver:

  @Anonym: Det stämmer. Har knappt varit inne på Funbeat på de senaste veckorna. Nästan all tid vid datorn har handlat om att förbereda Runners Gear för ”lansering”. Kanske tar tag i det och reggar allt i efterhand om jag orkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s