Viloveckan avklarad

Publicerat: januari 10, 2011 i Allmänt, Träning

Nyss hemkommen efter veckans sista pass och har hunnit duscha samt förtära lite Recoverite, en Hammer Bar och ett stort glas O’boy, de två senaste som lunch.
Slog mig ned framför datorn för att ta en titt på hur passet såg ut på Garmin Connect och  kom på att jag helt glömt bort att skriva ett blogginlägg sen nyår.

Många gånger, när jag varit ute på långpass eller längre distanspass, så har jag tänkt att det vore toppen att kunna diktera bloginlägg medan jag sprang. Det poppar upp så mycket saker i huvudet när an springer, men väl hemma igen så är det som bortblåst. Kanske ska jag börja filma mig åxå? Jag har sett några av Andreas videobloggar och funderat på att testa någon gång, men det har inte blivit av ännu.

På tal om Andreas så genomförde han tävlingen Across The Years i Phoenix, Arizona, under nyårshelgen. Han sprang i 72 timmar och tillryggalade under den tiden 384 km! Han slog det gamla svenska rekordet på 72 timmar med över 100 km! Läs mer på Andreas blog och missa inte hans videoblogg från loppet som finns där. Han kammade hem en delad andraplats, klart bättre än han hade hoppats. Stort grattis Andreas!
Värt att notera är att Andreas byggde sin energistrategi med Perpetuem som grund. Dessutom använde han Anti Fatigue samt Endurolytes för att bl a undvika kramp och hålla benen fräscha så gott det gick.

Veckan som gått var alltså min vilovecka och innehöll bara distanspass av olika längd. Det blev 5 km i måndags (löpband), 12 km i onsdags (löpband), 15 km i fredags (ute) och avslutningsvis 17 km i söndags. Det enda förutbestämda med dessa pass var längden, resten var upp till mig.

Det är skönt att kunna springa som jag själv vill ibland, även om träningseffekten inte blir optimal. De flesta av oss springer för snabbt på de långsamma passen och för långsamt på de snabba passen. Det är lätt att springa i den fart som känns bäst, men det är ganska sällan som det ger optimal träningseffekt. Om man ändå ska ge sig ut och springa i 1-2 timmar så kan man ju se till att utnyttja tiden på bästa sätt, eller? Nåväl, alla har sina egna mål och anledningar till att de tränar. Det ska ju vara roligt också, annars kan man ju drabbas av motivationsbrist, något som jag själv gjorde nyligen.

Utöver veckans löpning så har jag även passat på att köra ett antal pass framför TV’n, med hjälp av Your Shape. Testade att köra ett 14 minuterspass som kallades Atletisk träning, direkt efter mitt ordinarie 34 minutersprogram. Atletisk träning innebar diverse övningar som ska vara extra bra för ”atleter” som mig 🙂 , roligt och framförallt jobbigt, vilket naturligtvis är en ypperlig kombination.

Dags att ta sig an en ny vecka med jobb och träning!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s