Distanspass i sol och blåst

Publicerat: mars 4, 2011 i Träning

I onsdags hade jag vilodag och såg till min förtvivlan på vädret som bjöd på både sol och många plusgrader! Inte mycket annat att göra än att hoppas på en repris igår då det var dags igen.

Dagen började inte så lovande, men framåt 10-tiden kunde man skönja sol. Det blåste mycket fick jag veta av min mamma som var på besök, men det oroade mig inte så mycket. Vid lunchtid kom jag så iväg och styrde stegen mot Lötsjön. Min plan var att värma upp dit, vilket är ganska exakt 2,5 km, för att sen springa 4-5 varv och sen tillbaka, vilket totalt skulle ge 15 km.

Vägen bort till Råstasjön var isig och/eller moddig, så det var en kamp att komma fram till sjön. Första kilometern var dessutom i rejält stark och isande vind, men tack vare solens värmande strålar i ryggen så gick det bra. Väl framme vid sjön stannade jag till och stretchade lite snabbt, något jag inte gjort på länge.

Runt sjön var det inte vidare lättsprunget. Det låg is och/eller snömodd runt hela sjön, så jag fick tänka om och vek istället av mot Lötsjön. Där var det barmark och jag kunde njuta av att slippa titta var jag satte fötterna och istället njuta av det underbara vädret. Åt ena hållet var det kallt i vinden, medan det i medvinden blev väldigt varmt istället. I-landsproblem. Kunde iallafall ta av min handskarna och även buffen åkte av en gång, men var tvungen att åka på igen när hjärnan frös till is i vinden.

Jag valde att lägga tempot på en nivå där ansträngningen ”kändes”, men inte gick över gränsen till ”jobbigt”. Det brukar betyda 75%-80% av HRmax för mig. Lät kroppen bestämma tempot mer eller mindre och försökte bara njuta av barmarken och solen.

Efter några åttor runt Lötsjön styrde jag kosan hemåt igen, nu via en annan väg som var lite mer löpvänlig. Väl hemma vid porten kunde jag summera passet till 15 km @ 5:08 med 79% snittpuls. Det var riktigt skönt att få ”sträcka ut” och springa lite snabbare än vanligt. Jag har inte mycket snabbhet i kroppen just nu, men det kanske kommer nu när jag går in i sista träningsperioden inför TEC.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s