Jobbigare än man kan tro

Publicerat: mars 9, 2011 i Allmänt, Kettlebell, Träning

Ända sen jag började att träna med kettlebell så har jag roat mig med att använda pulsbandet och klockan för se hur min ansträngande det är.

Programmet jag gör är baserat på ett prgram från boken ”träna med kettlebells” av Linus Johannson (Miro Förlag). Programmet innehåller 9 st övningar och jag har lagt till en extra som heter tvåhandsryck (nedan) som är min egen favoritövning.

Jag brukar värma upp några minuter genom att göra jumping jacks eller hoppa hopprep (utan rep). Sen gör jag två varv utan nån längre vila mellan övningarna, vilket brukar ta runt 30 minuter.

Jag har ökat antalet repetitioner i alla övningar för att passa mig bättre, men även för att jag ökat min styrka ganska snabbt initialt. Tyvärr innebär det att jag måste investera i några fler kettlebells inom en snar framtid, men det är angenäma problem.

Kettlebellprogram

Det som förvånat mig mest när jag tränat är hur hög ansträngningsnivån är. Att det är tungt är ingen nyhet, men att jag får så pass hög puls under övningarna är lite av en chock. Eftersom man ofta använder hela kroppen så blir ansträngningsnivån därefter. Att sitta i en maskin på gymet ger ju inget i jämförelse känns det som!

Här ser ni pulsen från gårdagens pass t.ex. I nästan alla övningar var jag över 150 bpm (75% av maxpuls). Jag hade min dotter och hennes kompis springande runt i lägenheten samtidigt, så vilan emellan blev ibland lite längre än vanligt.

Nästa vecka tänkte jag testa ett tredje varv för att se hur det känns. I dagsläget är jag rätt mör efter två varv, men med en kort vila mellan varven så borde det inte vara ett större problem. Vi fr se hur det går.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s