Förberedelser

Publicerat: juni 10, 2011 i Allmänt, Lopp, Utrustning

Fredag kväll och det är dags att se över packningen inför morgondagen. I morse åkte jag förbi Andreas och hämtade kylkepsen som jag ska låna och passade på att prata lite kring loppet och hur formen kändes. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om formen, men den är nog ok. De senaste passen har varit i värmen och känts tunga, vilket gör det lite svårt att avgöra formen. Jag kan på ett sätt ångra mig lite att jag inte fokuserade min träning efter TEC på just Jättelångt och istället använde maran som ett sista långpass, då hade jag haft en ordentlig formtoppning till Jättelångt. Samtidigt var ju tanken att göra en ”sista” bra mara, även om det nu inte blev så.

Jag fick via Andreas kontakt med CoolMate, företaget som bl.a. säljer kylkepsen, och kontaktade dem angående att sälja deras produkter genom Runners Gear. Andreas på CoolMate var snäll nog att skicka några produkter som jag ska använda under morgondagens lopp. De kom med posten idag och bestod av Wrist wrap samt Cooling Scarf. Tillsammans med kepsen kommer de garanterat komma väl till pass om temperaturen kommer ens i närheten av dagens hetta. Design har fått stå tillbaka till förmån för funktion, men det ju spelar mindre roll. De ska hålla 8-12 grader lgre temperatur än omgivande luft, samt göra detta i 5-10 timmar. Om det stämmer så är det ju suveränt!

I övrigt är det mesta packat och klart. Lite ombyte till efter loppet, samt några portioner Recoverite naturligtvis. Trots att det handlar om 1,5 marathon så känns det liksom inte på allvar av nån anledningen. Förmodligen beror det på loppets avslappnade karaktär. Ingen trängsel eller jippo, utan mer samlas och spring. Hopp och lek!

Det erbjuds tyvärr ingen live-rapportering från loppet, men jag ska försöka lägga upp lite info här i bloggen och/eller twittra (http://www.twitter.com/ultrazebban eller i vänster marginal i bloggen) när tillfälle ges.

Återkommer efter loppet med ett litet sammandrag. Håll tummarna för att det går bra i morgon!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s