On the rocks

Publicerat: februari 22, 2012 i Allmänt, Gnäll och ursäkter, Träning

Det var ett isbelagt Solna som låg under mina fötter när jag gav mig ut på gårdagens distanspass. Överallt jag sprang låg det is! Rundan innehöll cykel- och gångväg samt motionsstig, men ingenstans kom jag undan isen. Som tur var hade jag mina IceBugs, som än en gång visade att de gör jobbet. Under hela passet hade jag oklanderligt fäste, helt otroligt faktiskt. Jag mötte en del löpare under rundan och de flesta såg ut att ha problem med fästet. Jag log medlidande inombords. Gårdagens pass blev hursomhelst ett lyckat 12 km distanspass.

Minns när jag sprang Råsta Runt 2010 (?) och bara kom 30 km innan musklerna gav upp. Det var isbana och jag sprang odubbat. Vintern efter det köpte jag IceBugs.

Motivationen inför TEC är inte på topp och har inte varit det på ett tag. Jag har inte riktigt kommit in i det flyt som jag hade innan Bislett. Problemen med magen samt lite sjukdom då och då har satt käppar i hjulet under december och januari, vilket har sänkt motivationen rejält och den har inte återhämtat sig riktigt. Något som faktiskt har hjälpt lite är att lyssna på podcasts från Endurance Planet, de är ofta väldigt intressanta och inspirerande, vilket får tankarna på annat när motivationen tryter. Jag prenumererar på deras podcasts via iTunes. Har ni inte lyssnat på dem så ge dem en chans, ni kan lära er mycket!

I morse pratade jag med Magnus och vi diskuterade årets och fjolårets TEC samt Bislett. Efter det samtalet steg min motivation rejält. Att gå tillbaka och minnas både bra och dåliga saker kan verkligen få en att bli peppad tycker jag.

Blixthalkan slog till rejält i Stockholmsområdet och jag höll på att bli fast i Rosersberg, där mitt lager ligger, pga långtradare som blockerade småvägarna därifrån. Till slut kom jag hem och skyndade mig ned till gymet för dagens distanspass. Efter att halkat omkring med bilen så hade jag ingen lust att göra om det till fots, dessutom regnade det och var runt nollan, det värsta väder jag vet. Sprang mina 14 km och så fort jag kände att det blev lite trist så tänkte jag på alla timmarna i Bisletts korridorer och då försvann tristessen. 🙂 Än en gång lyssnade jag på Endurance Planet.

En av många olyckor jag passerade under mina timmar i bilen idag

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s