Ny vecka med nya möjligheter att prova nya saker

Publicerat: mars 22, 2009 i Okategoriserat

Söndag kväll och det är dags att dels summera veckan som gått och dels börja planera veckan som kommer. Jag är ju lite fanatisk när det kommer till min löpning, så jag tänker på löpningen ganska mycket. Eller snarare tänker på träning, för jag tränar ju faktiskt inte bara löpning. Minst två dagar i veckan styrketränar jag också. En anledning är att få en allroundträning, dels av ren ”fåfänga”, för att få en jämnt tränad kropp. Långdistanslöparkropp är inte mitt ideal direkt.

Nåväl, veckan som gått har bjudit på glada överraskningar som ni kanske har läst. PB på milen under träning var en total överraskning som fortfarande gläder mig. Den stora frågan jag ställer mig är naturligtvis ”hur snabbt kan jag springa milen”. Jag väntar nog med att testa just det ett tag, men om en månad tänker jag nog ge det ett försök igen.
Förra lördagen satte jag ju faktiskt nytt PB på maran åxå, men det överskuggades av min i övrigt mediokra prestation, så jag kan fortfarande inte njuta av det PB’t. Det officiella PBt lyder 4:11:31, vilket är knappt 5 minuters förbättring. Inte mycket att hurra alltså. Dock hamnade jag på 57e plats, vilket glädjer mig lite mer! Jämfört med min totalplacering på 114e plats iallafall.

Vad bjuder den kommande veckan på då? Nåt sånt här är det tänkt:

 • Mån: Rodd + styrketräning
 • Tis: Långpass ca 30 km + kort styrketräning
 • Ons: Långpass 20-30 km + kort styrketräning
 • Tor: Rodd + styrketräning
 • Fre: Löpning 10-15 km tempo eller intervall + kort styrketräning
 • Lör: Total vila!
 • Sön: Löpning 15-20 km lugnt tempo
 • Långpassen på tisdag och onsdag är ett test för att se vad som fungerar för mig när det gäller back-to-back-långpass. 30+30 ska enligt uppgift ge samma träningseffekt som 60 km.
  ”Kort styrketräning” är mina utmaningar med sit-, push- och pull-ups som jag berättat om stidigare.

  Som ni ser så är distanserna väldigt preliminära än så länge, men förhoppningen är att få ihop iaf 70 km totalt. Jag får ta det lite ad hoc för att känna av hur kroppen mår. Tisdagens långpass är väl egentligen det enda jag med säkerhet kan sätta distansen på i förväg.

  Tittade precis på inslaget om TEC på ABC Nyheterna och kunde inte låta bli att känna viss avundsjuka när jag såg alla trötta men glada löpare som slutförde 100 miles. Imponerande!
  Min tid kommer naturligtvis åxå och tanken är att jag ska vara väldigt väl förberedd när det väl är dags!

  Nu är det dags att njuta av det sista helgen har att erbjuda, vi ses i veckan!

  Annons
  kommentarer
  1. Linda skriver:

   Ska bli spännande att se hur du känner efter långpassen..

  2. Joakim skriver:

   He he, såg just ditt PB på maran. Var tvungen att kolla mitt eget resultat från förra året. 4:11:20 🙂Hi hi!

  3. MarathonMia skriver:

   du kan väl trampa upp Ursvik så kör vi en vända där nästa vecka!

  4. staffan skriver:

   Är det bra att köra två lång pass så tätt? Kan verkligen två pass á 30 + 30 ge samma effekt som om du körde ett pass på 60 km? Köp nya RW finns flera bra tips på Core övningar som ger bra effekt för oss löpare./S

  5. MarathonMia skriver:

   Jag tar med löparkläderna till jobbet imorgon – om du ska springa långpass mot Ursvik, kanske jag kan haka på en liten bit av den – så får jag sällskap 🙂 sitter dock i möte till 11.30 ungefär.

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com-logga

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s