Tunga ben, men lätt i sinnet.

Publicerat: april 15, 2009 i Okategoriserat

Idag var jag inte alls sugen på ännu ett långpass. När min fru meddelade att det var dags att gå upp strax innan kl 6.00 så hade jag verkligen inte sovit klart.
Till frukost åt jag gröt med krossade linfrön, kruskakli, solrosfrön, russin samt mjölk. Jag fick tvinga i mig det, ingen lust alls att äta idag. Ville bara sova lite till. Benen kändes tunga och jag hade träningsvärk i låren.

Efter att ha skjutsat tjejerna till jobb och skola så åkte jag hem igen. Tanken var att byta om och komma väg direkt, men det ville sig inte. Tiden gick och till slut fick jag tvinga mig ut om inte hela dagen skulle hinna gå! Då hade klockan hunnit bli 10.
Solen sken och det var runt 8º varmt när jag kom ut. När jag kom ner till Brunnsviken så blåste det lite kyligt längs vattnet och i skuggan, men väl ute i solen var det varmt och skönt igen. Jag följde Hälsans Stig ned till Haga och vidare norrut och efter hundkullen så valde jag cykelvägen mot Mörby. Jag valde att springa enligt 25/5 metoden igen eftersom kroppen kändes rejält sliten och jag tyckte den förtjänade lite gåpauser ibland.

Fortsatte upp till Danderyds sjukhus och Mörby Centrum, för att sen vika av parallellt med Edsbergsvägen mot Häggvik. Höll mig så nära Edsviken jag kunde för att slippa trafik och samtidigt njuta av vattnet och naturen. Kroppen höll ihop bra, även om smärtan i låren gjorde sig påmind av och till. Strax innan Edsbergs Slott så har de satt upp en hammock som jag var tvungen att nyttja några minuter. Det var underbart att sitta en liten stund och gunga medan jag njöt av utsikten.

Fin hammock vid Edsbergs Slott

Utsikt från hammocken

Så här cool och avslappnad blir man i en hammock…

Snart bar det av längs Edsvikens västra strand söderut igen. Det blev lite krångligt att hitta rätt i villakvarteren samt ganska kraftiga backar, men det löste sig ganska bra trots allt. Strax hade jag hittat ned till Edsvikens strand igen och följde vattnet ned till Ulriksdals Slott. På vägen stannade jag till och njöt av den vackra skogen med alla nyutslagna blommor. Härliga vårtecken!

Skogen var full av blåsippor!

Drygt 3 km senare var jag hemma igen och väldigt glad för det! Det är ganska drygt att springa långpass ibland, även om man som jag lyssnar på ljudböcker. Man ska ändå vara ute i 3-4 timmar och mala, vilket inte alltid är superkul. Dock vet jag att det ger så otroligt mycket, så jag skulle aldrig komma på tanken att hoppa över ett pass på grund av att det är trist.

Summering av dagens pass:
29,5 km @ 5:53 med snittpuls 145 (74%). Snittpulsen i 25 minutersintervallerna var 148 bpm och snittfarten 5:35 min/km. Jämfört med förra veckans 25/5-pass så var farten lite högre och pulsen lite lägre idag, dessutom var det lite mer krävande runda idag.

Nu ska jag njuta av blåbärspaj och vaniljvisp!

Annons
kommentarer
  1. Snorkkis skriver:

    Verkade i alla fall som om passet lämnade en god eftersmak. Men det brukar det ju ofta göra när det har kännts segt att ta sig ut. Bra jobbat!

  2. Joakim skriver:

    Blev du inte kall efter att ha suttit ner i hammocken?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s