Slut på påskens mat och godis!

Publicerat: april 14, 2009 i Okategoriserat

Påskhelgen blev en orgie i mat och godis. Inte för att jag äter mindre mat eller godis en vanlig helg, men nu var det med start på skärtorsdagen och slut annandagen påsk, fem dagar!
Nog för att jag bränner nästan 8000 kcal/vecka tack vare löpningen, men jag får ändå ångest när jag tänker på allt onyttigt jag stoppat i mig.

Tyvärr saknar jag alla former av karaktär när det gäller kaffebröd eller godis. Vi fikade hos några kompisar i går strax efter lunch och jag klämde i mig chocolate chip cookies, ICAs singoalla, butterkaka och sköljde ner det med kaffe. Strax därefter åkte vi till min syster där jag åt muffins, kakor och kaffe. Några timmar senare var det dags för middag och valet hade fallit på McDonalds, så det blev en McFeast med pommes och 2x mjölk. Senare var det dags att plocka fram en favorit, Kina. Klämde en halv jumbopåse och ytterligare en halv påse Werthers chokladfyllda kolor.

Jag är inte orolig att gå upp i vikt, men jag förundras över hur jag kan stoppa i mig så mycket onyttigt! Det måste ju finnas rim och reson i konsumerandet! Min fru har grym karaktär. Ett par bitar godis, sen räcker det för henne. Själv äter jag tills det är slut. Jag har bett henne säga till mig när hon tycker att jag går till överdrift, men när hon väl säger till så blir jag sur. Hur korkat är det?

Nåja, det var med viss oro som jag ställde mig på vågen inför dagens långpass. Jag väger mig numera alltid innan och efter långpassen och skriver även ner hur mycket jag druckit under passet för att ha lite statistik över hur mycket jag tappar under passets gång. Dagens notering var till min belåtelse, så påsken har inte satt några som helst spår som tur är.

Jag har tröttnat rejält på både Ursvik och Brunnsviken, så idag blev det istället en kombo. Jag sprang först 10:an i Ursvik och sen ett varv runt Brunnsviken. 😀 Inte speciellt orginellt alls. Det är dags att hitta lite nya löprundor! Jag hade inget direkt mål för passet, förutom att tillryggalägga minst 25 km. Ett ganska vanligt långpass alltså.

Först blev det ännu ett varv i Ursviks 10:a, sen ännu ett varv runt Brunnsviken…

Jag träffade på Maria H i Hagaparken, så vi stod och snackade ett tag. Hon skulle köra intervaller och var lagom taggad inför det (ironi). Jag hade då ca 4 km kvar så lite stel i benen fortsatte jag hemåt. Ökade farten bitvis för att sträcka ut lite, vilket kändes riktigt skönt.

Dagens runda blev drygt 27 km @ 5:40 med en snittpuls på ovanligt låga 153 bpm (77%)
Jag vet inte riktgt varför min puls är så mycket lägre numera, men jag misstänker att all träning nu börjar ge resultat. Jag har ju även sett skillnaden under mina tempo- och intervallpass, så jag kanske helt enkelt nått en ny nivå.

Lite staplar och kurvor för den intresserade
Annons
kommentarer
  1. Joakim skriver:

    ”Jag vet inte riktgt varför min puls är så mycket lägre numera..” Ha ha, den var skön! Skall bli kul att se vad du kan åstadkomma på Stockholm Marathon, du har bra fart på dina långpass.

    Är lite avis på träningsalternativen ändå, hela Ursvik och alla gång- och cykelbanor. På så sätt skall det bli skönt att komma hem en sväng i sommar, ser fram emot Hornstull-Järna 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s