Långpass i vårsolen!

Publicerat: april 23, 2009 i Okategoriserat

Den här veckan blev det inte långpass två dagar i rad, utan istället hade jag en löpvilodag med gymbesök i går (onsdag). Ganska skönt måste jag säga, eftersom dubbla långpass sliter en del på kroppen och psyket. Andra dagen kan det vara lite si och så med motivationen.

Idag var det hursomhelst dags att ge sig ut igen. Vädret bådade gott, så det blev korta tights, en kortärmad t-shirt och en långärmad utanpå i början. Vätskeryggan laddades för andra gången med Hammer Nutrition Perpetuem. Sen bar det iväg mot Lidingövallen, som var delmålet för dagen. Jag ville bara ha nåt att sikta på för att sen springa vidare. Just nu behöver jag utforska lite nya ställen för att inte helt mista motivationen.


I Ropsten stannade jag till på Pressbyrån och köpte 2 dubbla Snickers, eftersom jag helt glömt bort att ta med nåt utöver sportdrycken. Inte så rutinerat kanske. Det gick inte åt mer än en bit, men det är var ändå skönt att veta att det finns att ta till om energin skulle tryta.

Väl ute vid Lidingövallen visste jag inte riktigt var jag skulle. Jag kan i princip inget om Lidingö, så jag fortsatte längs Norra Kungsvägen mot Elfvik. Som tur va så kändes det ändå inte riktigt rätt, så jag fråga om råd av en yngling vid en busshållplats. Elfvik är en återvändsgränd, man ska snarare springa mot Gåshaga visade det sig. Sagt och gjort vände jag tillbaka till Lidingövallen och därifrån vek jag söderut tills jag plötsligt fann mig springandes på Lidingloppets bana. Surprise!

Nån kilometer senare frågade jag en mötande löpare om vägen mot bron, för att efter ytterligare nån kilometer fråga en äldra dam om vägen till Stockholm. ”Ska du springa ända till Stockholm” svarade hon mig snopet! Helt underbar liten gumma. Hon förklarade vägen och klappade mig på armen innan jag gav mig av igen. Inte konstigt att man älskar att vara ute och ”upptäcks-springa”!

Över bron och upp mot Stadion, sen via Roslagstull och Norrtull hem till Frösunda igen.

Dagens runda blev (enligt SportTracks) 33 km @ 5:40 och en snittpuls på 152 bpm (77%). Inte helt tokigt. Motionbased är klar mycket snällare och ger 33,49 km @ 5:34 med snittet 147 bpm (74%). Ganska stor skillnad mellan de båda, vet inte vem som har mest rätt, men nåt mittemellan kanske?

Dagens pass i staplar och kolumner

I morgon är tanken att jag ska köra långa intervaller, men kroppen får nog avgöra det i morgon bitti.

Annons
kommentarer
  1. Linda skriver:

    Att den där jäkla lidingöbanan ska vara så svår att hitta.. Nästa vecka ska jag ge mig på ett försök igen..

  2. Jenny skriver:

    Låter helt underbart! Du har kommit längre än jag men annars är mn dröm att kunna springa så långt jag med. Idag fick jag i alla fall ihop en runda på 18 km…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s