Sköna tempopass

Publicerat: juni 8, 2009 i Okategoriserat

blev det både igår och idag.

Medan min dotter var på kalas i går så passade ja på att riva av ett tempopass runt Brunnsviken. Solen sken och det var ca 15º varmt, vilket är i princip helt perfekt löpväder. Tog med mig lite vatten i vätskebältet och gav mig av mot Bergshamra längs Hälsans Stig.

Tempot fick bestämmas av ansträngningsgraden och målet var att springa fort men behålla den behagliga känslan. Efter knappt 2,3 km uppvärmning i 5:12 och stretch var det dags att köra på.
Jag vet inte hur många gånger jag sprungit runt Brunnsviken och många gånger har jag kännt mig väldigt trött på den, men i går var det jätteskönt att springa längs stigarna.
Kilometer 2-10 gick i 4:55 och sen ökade jag till 4:30 under de sista 2 km. Det fanns bett i benen!
Totalt sett summerades passet enligt följande: 14 km @ 4:55 med 163 (82%) i snittpuls. Riktigt nöjd med det passet.

Idag var det dags igen och pga dålig fantasi så valde jag samma runda, men spegelvänt. En annan skillnad var att jag tänkte sikta på ett mycket lugnare tempo, närmare 5:30 än 5:00.
Efter uppvärmning till Hagaparken så insåg jag att det skulle bli ”svårt” att springa långsamt idag. Trots att gårdagens pass hade lämnat lite spår i benen så ville de ändå visa vad de gick för, så återigen lät jag ansträngningsgraden bestämma tempo. Det gick helt klart inte lika lätt idag, men ändå fanns den behagliga känslan där. Det är skönt att anstränga sig! Trots att jag knappt fick luft efter att ha forcerat den branta backen (efter kanotuthyrningen) så vände det direkt på nedvägen. Under den aktiva återhämtningen så ”nollställs räkneverket” på nåt sätt och jag börjar samla ”härlighetspoäng” igen tills nästa gång jag behöver spendera dem. Huvudsaken är att jag kommer hem igen på plus.
Dagens pass gick lite långsammare, men med lägre puls: 14 km @ 5:02 med 158 (79%) i snittpuls. 2,3% långsammare, men 2,5% lägre puls vilket alltså är (om än EXTREMT marginellt) ett bättre resultat än gårdagen.

Nu får benen vila lite innan jag ger mig ut på onsdag för sista gången innan Jättelångt.

Annons
kommentarer
 1. gullfot skriver:

  Jäkla farthetsare 😉

 2. funrun skriver:

  ojoj, pacer på 4… jisses amalia. 😀

 3. Snorkkis skriver:

  Härligt att känna att du kan återhämta dig så snabbt också efter att ha kört på med högre puls, som i uppförsbackarna. Du verkar ha stenkoll på formen och din kapacitet. Imponerande!

 4. Joakim skriver:

  Lycka till på jättelång- skall bli kul att följa! Kan man förresten följa på webben..?

 5. Joakim skriver:

  Jamen vad tusan är Twittra…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s