Italy, here we come

Publicerat: juli 25, 2009 i Okategoriserat

Efter några hektiska dagar med planering och packning så kom dagen D äntligen. Väckarklockan var satt till 03:00 lördag morgon, men vi vaknade ändå tidigare. Dusch och lite frukost hanns med innan det bar av till Skavsta flygplats.

Flyget till Rom tog ca 2:40 och gick förhållandvis bra. Ryanair har en fördel: de är i tid. Lyfter på utsatt tid och landar oftast före utsatt tid. I övrigt kan jag inte rekommendera dem. Detta är nog sista gången vi flyger med dem.

Väl på Italiensk mark var det dags att hitta biluthyrningen. Jag hade glömt att skriva ut bokningsbekräftelsen, men det gick bra ändå. Jag hade med mig min GPS och den kom väl till pass, tillsammans med skrivna vägbeskrivningar, när vi tig oss ut ur Rom och norrut mot vår destination: Gavorrano.

Vägen gick längs autostradan och med ett snabbt stopp på McDonalds så tog det drygt tre timmar. Jag var stundtals rejält trött, men lyckades hålla mig vaken.
Den lilla byn Gavorrano ligger ganska högt uppe på en bergssida med utsikt över havet ca 10 km bort. Byn är underbart pitoresk och vacker.
Lägenheten vi hyrt har tre rum och kök, samt en liten terrass med sol fram til kl 20 och utsikt mot havet.

Första dagen i Italien spenderades bl a med inköp av allt nödvändigt på COOP, men sen mest på terrassen. Middagen bestod av bröd, ostar, kallskuret, tomater etc och sköljdes med med antingen vin eller öl. Välförtjänt njutande efter en lång dag. Kl 22 släcktes lampan första kvällen, men det var allt utom tyst. På bergssluttningen ca 1 km mittemot oss ligger ett kalkbrott där de anlagt en amfiteater. Naturligtvis var där en konsert där… Bortsett från Italiensk sång så fanns det gott om skällande hundar, cikador (syrsor?) och tuppar. Sömnen blev lätt fragmenterad av alla dessa störningsmoment, men samtidigt hör alla dessa ljud till helhetsbilden.

Vad gäller löpning så blir det premiär idag söndag. Min fru och hennes kompis Malin tar just nu en power walk och sen är det min tur.
Eftersom byn ligger en bit upp på bergssidan så får det väl bli backträning. Från byn med COOP är det ca 5-6 km och stigningen är rejäl, vilket är utmanande. Tror jag sätter av nedför den vägen och vänder efter 5 km helt enkelt.

Nu ska jag förbereda mig inför frukost och löpning. Fler rapporter kommer.

Mobile Blogging from here.

Annons
kommentarer
 1. Anonymous skriver:

  Ciao Sebastiano,

  Kul att ni kommit fram och att det verkar bra. Passa på att köra mycket backe de här två veckorna, så finns det inget som kan beröra dig på GAX. Jag har kollat rutten lite och helt klart är att det förmodligen är smidigast att hoppa på vid 128. Men samtidigt skulle jag vilja hänga på dig lite längre på slutet.

  Men om vi utgår från 128 och sedan får vi se om det går att lösa så att jag dyker upp tidigare.

  Ska vi ta din bil ner eller tar vi tåg, vad blev det slutgiltiga? Du har pratat om flera olika boenden, vad blev det sista? När åker vi ner, tidigt fredagmorgon?

  Kom ihåg att vila i Italien är den bästa träningen….

  / Magnus

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s