Italien så här långt…

Publicerat: juli 29, 2009 i Okategoriserat

…har varit helt fantastiskt. Dagarna har bjudit på sol, bad och värme. Kvällarna är varma, men svalkas med öl och kröns med god mat. Det är gott att leva!

Jag börjar varje morgon vid 8-tiden med 8-9 km löpning i närområdet. Eftersom Gavorrano ligger på en bergssida så inbegriper alla löprundor kilometerlånga backar. De kortare backarna är istället väldigt branta. Efter tre dagar känner jag mig som en bergsget.

Min första löptur var i söndags och började nedför ca 3 km där jag vände tillbaka uppför igen. En cyklist som passerade på nedvägen, passerade även när jag nåt Gavorrano igen och ropade leende nånting om imbecill. Den backen var det jävligaste jag upplevt, men det kändes stort att ha besegrat den, även om jag fick ta två korta gåpauser på de allra brantaste bitarna. Lade till två km för att få ihop 8 km och hittade uppslag för nya rundor på köper.
8.2 km @ 5:41 m 154 (77%) snittpuls

I måndags bar det av mot ett annat håll och det märktes att jag vant mig lite vid backarna och värmen, för det kändes lite lättare.
8.2 km @ 5:29 m 153 (77%) snittpuls.

Tisdagens runda blev lite hackigare då jag inte riktigt hittade rätt, så jag stannade till några ggr för att titta på kartan i min iPhone. Måste köpa en papperskarta! Farten blev hursomhelst klart högre trots att det inte på något sätt var en enklare runda.
9 km @ 5:17 m 152 (76%) snittpuls.

Sitter just nu och funderar på om jag ska vila en dag eller ge mig ut idag igen. Rapport kommer.

Varma hälsningar från ett underbart Italien!

Annons
kommentarer
  1. MarathonMia skriver:

    Det låter helt fantastiskt! Vilken bra puls du har trots backigheten och värmen – bådar gott inför GAX. Hittat några designade löparprylar i Italien? 😉

  2. staffan skriver:

    Är det inte snart läge att dra ner på tempot inför Gax? Har själv kört betydligt lägre tempo i min senaste träningsvecka och då har det varit utan de backar som du har kört. Det låter som du är i bra form med tanke på puls nivån under dina backpass.

    Härligt att höra Zebban

    /S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s