Jaha, så var det dags igen då.

Publicerat: september 8, 2009 i Okategoriserat

Klockan 7.00 på lördag morgon står vi vid startlinjen i Uppsala. 40 av oss ska springa 100 km, medan drygt 20 st ger sig på 50 km. Uppsala Monster Tour är numera namnet på loppet som för tredje året går av stapeln. Maxtiden för 100 km är satt till generösa 15 timmar, vilket tillåter en snittfart på beskedliga14:30 min/km!

Förra årets Uppsala 100 var första gången jag gav mig på 100 km. Jag hade som längst sprungit 57 km innan loppet och misstänkte att jag tog mig lite vatten över huvudet, men jag åkte ändå till Uppsala med målet att springa så långt och länge jag förmådde. Jag räknade kallt med att jag eventuellt skulle bryta. Efter en rejäl svacka vid 40 km nånting så var det bara att kämpa på och till slut kom jag i mål på 11:45h med gråten i halsen. Det var stort att göra 100 km!

Årets lopp skulle jag egentligen komma som grädde på moset efter gax, men eftersom det gick som det gick så är revanschlusten stor. Målsättningen är naturligtvis att göra ett markant bättre lopp i år. Jag har ju mycket mer rutin och känne rmin kropp bättre än nånsin, så om bara knän och annat håller så borde det vara en smal sak att göra nytt PB på lördag.

Min kompis Magnus både crewade och paceade för mig förra året, men i år är planen att han först springer 50 km varianten för att sen pacea mig på slutet. Vi får väl se hur det slutar. Efter 50 km och några timmars vila kanske benen inte är så sugna på att springa igen. Det är hans första riktiga ultralopp så ska det bli extra kul!

Träningen den senaste tiden har varit lite splittrad. Förra veckan hann jag med två tempopass runt Brunnsviken samt ett fartlekspass i Årsta. Totalt blev det 36 km, inte mycket att skriva hem om inte. Planen var trots allt att trappa ned rejält inför Uppsala, men det känns ändå fånigt att springa så ”lite”.
Den här veckan blir ännu lugnare. I går blev det ett pass med Tabata-intervaller. På onsdag tänkte jag upprepa det passet igen för att på fredag ta en stilla jogg med några fartökningar. Hoppas den planen är lagom för att vara i form inför lördagen.

Återkommer i dagarna med strategier och ”utrustningsval”…

Annons
kommentarer
  1. MarathonMia skriver:

    ja-det var ett ganska kort inlägg men förklaringen kom ju på slutet ”återkommer med utrustningsval” 😉

    Klart du persar på lördag! Jag hade gärnat ställt upp som pacer – men jag ska vara hare/eller peppa min faddertjej på halvmaran.

    Stretcha ditt knä och se till att hålla hela vägen! Det finns ju längre lopp som du kanske vill anmäla dig till framöver (förutom TEC) *visslar*

  2. Staffan skriver:

    100 km, respekt, det är ju fantastiskt långt!! stort lycka till!! Själv hoppas jag på nytt pers på 21,1% av den distansen, nämligen Stockholm halvmarathon på lördag vilket innebär sub 1:32:47

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s