Gemensamt långpass

Publicerat: januari 17, 2010 i Okategoriserat
Etiketter:, , ,

Stack hemifrån så snart min fru kom hem från gymet. Innan dess hade jag hunnit med att handla mat inför veckan samt börja städa lägenheten, något som min fru fick ta över när jag kom ut genom dörren vid kl 11.30. Styrde kosan mot Rålis där jag skulle möta upp ett okänt antal långpassdeltagare.

Ett glatt gäng i Stora Skuggan

Väl framme möttes jag av Staffan, Mia samt nya bekantskaperna Miranda och Rebecca. Vi satte genast av på ett långpass som tog oss runt halva stan i kringelkrokar (se kartan nedan). Vi snackade bort tiden och kilometrarna bara passerade förbi utan större ansträngning. Underlaget bestod mestadels av snömodd, vilket inte är nån direkt favorit. Tyvärr blir det ju så när temperaturen stiger.

Vid Haga Norra var det dags att avvika och säga adjö till Mia, Staffan och Rebecca. Jag slog följe med Miranda bort till Lötsjön innan även jag vände hemåt. Mitt mål för dagen var 35-40 km och väl hemma vid porten stannade klockan på 38 km. Tillsammans med de 2 km som jag missat att få med pga att jag stannat klockan och glömt sätta på den så fick jag ihop mina 40 km.


Passet summerades 40 km @ 6:30 med 155 bpm (77%) snittpuls. Pulsen är fortfarande för hög för det tempot, men jag misstänker att det blir bättre när snuvan och snön är borta. 🙂

Efter långpasset blev det en snabb dusch och sen iväg på dagens andra aktivitet: skridskoåkning i Vasaparken!  Det var på lite stela ben som jag kom fram till parken, men när jag väl fått på mig grillorna och var ute på isen så var stelheten som bortblåst. Vi skrinnade runt i nästan 1½ timme innan det blev dags att åka hem och fixa middag.

Det har varit en fartfylld dag och jag lär somna ovaggad ikväll. I morgon början hårda veckan med ett ”ansträngningslöst” lunchpass på 7-8 km. Ingen vila, inge ro, men det är ingen som tvingar mig. 🙂

Annons
kommentarer
 1. Miranda skriver:

  Skön uppladdning idag mot den hårda veckan! Tack för sällskapet idag, det var grymt. Behövde bara stappla hem 4km utan sällskap, det tackar man för 🙂

  Undrar om du fick med dig en bra bild hem förresten? Jag mitt huvud halverades på Mias 😉

 2. Camilla skriver:

  Sebban, det är snömodden som höjer pulsen. Jag är helt övertygad om det. Se det som lite extra löpstyrketräning som dessutom gynnar pannbensbyggandet.

 3. Petra skriver:

  Jag körde 22 km långpass i lördags, 5,50 min/km med snittpuls på 152. Tyckte också att det var ganska högt – men eftersom jag inte är förkyld måste det beropå snön. Snömodd är ingen hit att kuta i! Bra jobbat!!

 4. Zebban skriver:

  @Miranda: Tack själv! Här komemr en bild: http://gallery.me.com/zebban#100018/DSC03542

  @Camilla: Tack, jag behöver nåt att ”skylla” på s a s. Det ger grymt bra styrketräning, men jag längtar VERKLIGEN till barmark!

  @Petra: Tack, detsamma! Snömodden äter som sagt energi. Vad fick du för maxpuls på testet förresten?

 5. Gax-Staffan skriver:

  Tack för turen Zebban

  /Gax-Staffan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s