Inte ens halvvägs

Publicerat: januari 21, 2010 i Okategoriserat

Torsdagen är här och jag har inte ens kommit halvvägs distansmässigt för den här tunga veckan. Hittills är knappt 28 km gjorda den här veckan, inte mycket att orda om. Kroppen räknar dock inte veckor, utan lägger till de 40 km jag gjorde i söndags och plötsligt är bilden en annan. Egentligen är det fel att säga kroppen, för det är framförallt knoppen som är sliten. Jag ligger nära gränsen till motivationsbrist. Kvällens upprepning av tisdagens pass på löpbandet är inte direkt något jag ser fram emot. Inte heller känner jag för att ge mig ut i snömodden och göra passet. Beslutsångest? Omotiverad? Lite…

Söndagens långpass är ännu en sak som tar upp tankekraft. 55 km ska springas, men den stora frågan är var. De 40 km som jag sprang i söndags gick förvisso helt ok, men snömodden är tung att springa i. Det lockar inte att göra om det passet och addera 15 km. Det lutar snarare åt att springa drygt 4 varv runt Brunnsviken. Dels för att jag vet hur underlaget är och dels för att det aldrig är mer än 6 km från min bostad, vilket är en trygghet.

Jag är ovan vid att vara omotiverad till löpningen, så det skrämmer mig lite faktiskt. Kanske kommer nästa veckas vila att göra susen för både kropp och knopp? Vi får väl hoppas på det.

Annons
kommentarer
 1. maria/funrun skriver:

  jag tror att det är mörker, modd, kläder och alla möjliga faktorer som ställer till det med motivationsbrist nu… Tänk på vad härligt det blir när det börjar torka upp, shortsen kommer fram, tshirt, man kan springa hur sent som helst på kvällen utan att det är mörkt…
  Själv kör jag ju i princip BARA Insanity nu, så varje litet löppass är en knarkkick utan dess like!

 2. Frykenmo skriver:

  Hej
  Du är välkommen till Skövde på Söndag då Ultra sweden kör sitt andra vinterspring. Det blir ju 42 km men jag kan om du kommer köra att par x-tra varv efter åt 🙂

 3. Sofie RW skriver:

  Med 55 km inplanerade kan man förstå att det krävs en viss tanke-vänjning. Och du ska se att på söndag kommer du att vara supertaggad att tugga det!

 4. Petra skriver:

  Är urless på mörkret och snön, men förstår att 55 km är en bit utanför min komfortzon…30K hade vi tänkt klämma på lördag. Det får räcka 🙂

 5. Zebban skriver:

  @Maria: Aah, våren… Som jag längtar! Det ska bli så skönt när man kan snöra på sig lätta skor och ge sig ut i linne och kortbyxor! Tills dess är det väl bara att kämpa på, oavsett om det är ute eller på bandet.

  @Frykenmo: Tack för inbjudan! Det hade varit jättekul, men tyvärr ligger nog Skövde för långt bort för en dagstur inkl löpning.

  @Sofie: Jag brukar vara jättetaggad när det väl är dags, så det löser sig nog.

  @Petra: Snön får gärna töa bort från trottoarer och cykelvägar, men ligga kvar i skidbackar o dyl. Lycka till på lördag!

 6. Paula skriver:

  Är det bra underlag runt Brunnsviken nu?
  Har just börjat ”fatta” att det inte längre är -15 garder och att man inte måste kura på gymmet varje pass längre. Men jag trodde att man kanske borde hålla sig i stan, för framkomlighetens skull. Säger du att Brunnsviken är OK, så kan det nog bli en sån sväng till helgen 🙂

 7. Zebban skriver:

  @Paula: Underlaget är jättebra runt hela viken, så jag tycker definitivt att du ska ta ett varv i helgen! Det är vältrampat och ingen snömodd att tala om, så ut med dig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s