Världsrekord på löpband…

Publicerat: januari 20, 2010 i Okategoriserat
Etiketter:, ,

…är förmodligen det absolut sista jag skulle försöka att göra. Däremot slog jag mitt eget distansrekord på bandet. Alltid något att vara glad för. Jag har tröttnat kapitalt på snömodden ute, så jag valde att förlägga tisdagens pass till bandet.

På schemat stod distanspass 20 km med farthöjningar enligt formeln 7 km vafri fart, 5 km ”bra” fart, 3 km valfri fart, 2 km ”bra” fart och avslutade med 3 km valfri fart. Jag började med uppvärmning i drygt 2 km, stretchade och satte sen av igen. Den låga pulsen från måndagens pass såg jag inte röken av, men å andra sidan så upplever jag att pulsen oftast blir lite högre på bandet.

Tack vare förändringarna av farten i kombination en intressant ljudbok så blev passet inte så trist som jag hade befarat, men några gånger kände jag att jag hellre hade gjort nåt annat. När 15 km var gjorda började jag känna mig lite sliten. Jag svettades floder och utan fartvind så kändes det som om jag skulle få värmeslag. Fick iaf ihop min 20 km och kunde nöjd gå av bandet. Klockan hade dock åxå sprungit iväg och jag fick bråttom hem.

Jag måste förbrukat väldigt mycket vätska under passet, för jag drack extra mycket hela kvällen utan att nåt ”kom ut”. Dessutom låg jag säkert redan efter vätskemässigt när jag började passet.

Resultatet blev 20 km @ 5:36 och 161 bpm (80%) snittpuls. Inget att skriva hem om direkt alltså. Pulsen var som sagt aningen hög. Jag vet inte vad jag ska skylla på eller förvänta mig heller. Det är nog bara att ”köra på”.

Onsdag är vilodag, men på torsdag fortsätter tunga veckan med en upprepning av ovanstående pass, yey…

Annons
kommentarer
 1. Miranda skriver:

  Urk. Hata löpband.. men jag måste säga att du gjorde bra ifrån dig ändå ;D

 2. Zebban skriver:

  Löpbandet är verkligen ingen favorit, men tack vare ljudboken och tempoförändringarna så blev det uthärdligt. Hoppas det gäller även i morgon…

 3. gullfot skriver:

  Undra om det är värmen som höjer pulsen? Imponerad att du klarade dig så länge. Har för mig mitt rekord ligger på 8 km, och det sved i själen varenda minut kan jag säga.

 4. Zebban skriver:

  @Gullfot: Värmen är naturligtvis största boven, i kombination med en större vätskeförbrukning som åxå påverkar pulsen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s