Träningsrapport

Publicerat: februari 10, 2010 i Okategoriserat
Etiketter:, ,

Just nu känns det inte som att det finns så mycket att rapportera om, men faktum är att träningen fortskrider nästan enligt plan. Förra veckan blev lite konstig eftersom min dotter fick vinterkräksjukan och jag skjöt lite på löpningen i väntan på att själv bli drabbad. Som tur var så undslapp både jag och min fru eländet.

I fredags gav jag mig ut på ett välbehövligt pass medan solen fortfarande var uppe. På vardagarna sker ju den mesta löpningen annars på kvällstid, så det är skönt att få uppleva lite solljus ibland. På schemat stod 15 km trail, så jag begav mig från Frösunda bort till Stora Skuggan (med omnejd) för att tampas med backarna. Underlaget var under all kritik och bestod mestadels av ganska djup och rejält upptrampade spår, vilket sänkte farten ordentligt. Trots att jag försökte hålla uppe ansträngningsnivån och känslan var att det gick hyfsat fors, så visade summeringen en helt annan verklighet: 15,4 km @ 6:03 med 163 bpm (81%) i snittpuls. Jösses vad fel man kan ha!
Dock var syftet med passet att hålla uppe ansträngningsnivån och det var tänkt som ett styrkepass, vilket det verkligen blev. Jag skulle tryckt på i uppförsbackarna, men tack vare att fästet var obefintligt så fick jag helt sonika gå i vissa backar.

I helgen försvann all tid till diverse aktiviteter, bl a min dotters födelsedagskalas, så långpasset fick ställas in och ingen träning blev gjord, bortsett från min prehab och utmaningarna (situps + chinups).

I går kväll var det iaf äntligen dags att komma ut igen och på schemat stod 15 km slätt distanspass. Från Frösunda tog jag mig via Solna Station till Råstasjön och vidare för att runda Lötsjön. Därefter gick färden mot Solna C och Solnabron, där jag vek av mot Norrtull och så vände jag blicken hemåt igen.
Löpturen bjöd på växlande underlag, men tidvis var det faktiskt riktigt välplogat och då fick benen lite extra fart, men i allmänhet var det snömodd som gällde. Passet kändes hursomhelst riktigt bra och kroppen verkar vara i bra form. Total blev det 15 km @ 5:30 med 165 bpm (82%) snittpuls.

Nu är jag hursomhelst inne i medelveckan, vilket bl a innebär att jag ikväll ska köra ett, som Andreas uttryckte sig, riktigt grispass: Backträning 6x 400 m med joggvila och direkt vändning vid start, ingen vila alls. Det ska kännas! Blodsmak och kräkkänsla, here I come! Nåja, vi får väl se hur det går
I morgon är det dags för upprepning av gårdagens 15 km slätt och på söndag är det 35km – 45 km långpass som gäller. Förhoppnigen är att kunna göra det i TEC-banan och då passa på att träna ”race like”, dvs springa det som jag tänker springa loppet. Samma energistrategi, samma löpstrategi etc. Rapport kommer.

Annons
kommentarer
 1. Miranda skriver:

  Tjohej! Lycka till på grispasset! Du vet säkert om det, men vi är ju ett gäng som ska springa hela dagen i Kungsholmen på lördag i ultratempo. Då skulle du ju få sällskap alla 45 kilometrarna. Tips bara 🙂 http://www.funbeat.se/discussion/show.aspx?ThreadID=640955

 2. Zebban skriver:

  @Miranda: Jag har sett att ni ska ut på lördag, men som vanligt har jag inte möjlighet på lördagar efter som min dotter både har ridning och simning då. Hoppas ni får roligt!!!

 3. Lomprayah skriver:

  Hei Zebban, ser at du har en Nathan Synergy (http://www.nathansports.com/our-products/hydrationnutrition/paks/synergy) har själv en HPL #008 som er väl liten när jag skal löpa längre, tror du denna ( synergy) passar när man t.ex skal löpa 50 miles trail lopp og måste få plats med lite extra kläder/prylar? täkte også bruke denne som transport ryggsäck frem og tilbake til jobb (får man plats med skor/kläder etc..) eller har du nån annan model som du kan rekommendera? denna ser spännade ut http://www.nathansports.com/our-products/hydrationnutrition/paks/x-treme men står at den er til Mountain biking.

  Anders

 4. Zebban skriver:

  @Anders: Jag har inte Synergy, utan HPL #020. Min kompis Magnus köpte däremot Synergyn och han tyckte inte att den satt så bra på honom, men alla är ju olika. Du kan säkert köpa den billigt av honom om du är intresserad.
  X-treme funkar säkert ok för löpning, men saknar det som gör att t ex HPL #020 är så bra, dvs ”stötdämpningen”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s