Äntligen vila

Publicerat: juli 1, 2010 i Träning

Efter fyra dagars löpträning är det äntligen dags för lite välbehövlig vila, men först en uppdatering av träningen.

I tidags var det dags för mitt första intervallpass på mycket länge. På schemat stod 3x 2000 meter @ 10K-fart med 3 min gåvila. Jag var lite orolig då värmen hade tagit ett ordentligt grepp om Stockholm. Intervaller är jobbiga som de är, man behöver inte 30 graders värme som gör det ännu värre.
Värmde upp 2 km och stretchade ordentligt. Kroppen hade två dagars löpning i sig, men det kändes ok ändå. Jag hade programmerat in passet i min Garmin och lagt tempot till 4:40-4:50, vilket är ungefär det tempo jag håller på milen.
Första intervallen gick alldeles för snabbt i början, men efter nån kilometer hittade jag formen och det kändes riktigt behagligt. Så länge jag höll mig i skuggan så fungerade det, men så snart jag ko ut i solen reagerade kroppen negativt. Den hann inte vädra ut värmen och det kändes direkt. Som tur var så var det mest skugga.

Andra och tredje intervallen flöt på utan problem och jag fick in ett skönt flyt som inte var allt för ansträngande. Hemvägen uppför Narvavägen (lång seg backe) var däremot jäkligt motig, men väl framme vid kontoret så kändes det riktigt bra att ha slutfört passet.
Snittempot för intervallerna blev 4:46, 4:42 och 4:45. Inte så svårt att hålla jämn fart när man har Garmin till hjälp.

I onsdags var det så dags för ytterligare ett distanspass om 15 km och det var ganska ”händelselöst”. Lyssnade på en ny ljudbok och gav mig av ut på Djurgården. Det var fjärde dagen i rad som jag sprang samt dagen efter ett intervallpass, vilket gjorde att det kändes lite småsegt i kroppen, men ändå klart bättre än väntat. Tog svängen via Grönan och följde sen vattnet till Djurgårdskanalen där jag vände tillbaka igen. Vädret var lite disigt, vilket var skönt. Slapp för det mesta direkt solljus. Varmt var det, men inte så det störde.

Nu ska det vilas några dagar tills det är dags för långpass igen.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s