På’t igen då

Publicerat: juli 5, 2010 i Allmänt, Träning

SÅ börjar då min hårda vecka, men eftersom familjen åker till Italien på söndag så blir det inget långpass då. Träningen den här veckan ser ut som följer:

Må: 7-8 km ansträngsningslöst
Tis: 20 km distans
Ons: Löpvila
Tors: 20 km distans
Fre: 7-8 km ansträngsningslöst
Lör: 7-20 km distans beroende på hur dagen blir
Sön: Gavorrano!!!!!

I går (söndag) började jag morgonen med att springa med Janica, medan Alicia cyklade bredvid. Vi tog den vanliga rundan ned till Haga och runt Haga Slott. Uppför backen till Koppartälten och sen ned till vattnet och tillbax igen. Efter att Janica duschat så åkte vi upp till kollis. Därifrån gav jag mig av på mitt långpass. Styrde kosan mot Tranebergsbron och via Stadshuset ut mot Söder och vek sen av mot Nacka.

Hade med mig kameran som vanligt och tack vare det fantastiska vädret så fanns det mycket att fotografera. Jag passade på att springa nya vägar och utforska lite extra. Upptäcksrundor är det absolut roligaste med löpningen tycker jag personligen.

Färden fortsatte uppför trapporna till Söders höjder och sedan ut mot Nacka. Irrade runt längs vattnet och sprang tillslut lite halvvilse och instängd på en industritomt, men hittade ett hål i ett galler så jag kunde fortsätta min färd.

Efter äventyret på Kvarnholmen vände jag tillbax mot Bromma längs Hammarby Sjöstad och passerade Gröndal och Stora Essingen där jag tog bron över till Alvik.

När det var nån kilometer kvar till kollis så kände jag hur värmen hade påverkat mig. Jag hade uppenbarligen slarvat med vätskan från start och försökte dricka ikapp efter drygt 20 km, men lyckades inte så bra. Energimässigt var det inga större problem, men vätskebristen blev uppenbar och jag fick kämpa sista biten. 30º värme utan keps är inte så rutinerat…

Passet blev hursomhelst helt ok. 31 km @ 6:30 med 150 bpm (75%) i puls är förvisso inget att skryta med, men med de 7 km jag sprang på morgonen så räckte det alldeles utmärkt. Veckans distans hamnade på 79 km, precis lagom för en medelvecka.

Nu vanskas det kaffe och glass. Vi hörs!

Annons
kommentarer
 1. Christian skriver:

  Hej!

  Gillar din blogg, sköna tävlings berättelser!

  Jag själv vill också springa långt, skall springa SUM och LL i höst, SUM blir mitt distans rekord.
  Ha en trevlig sommar!

  /Christian

 2. Henrik Näsman skriver:

  Blev rekommenderad av en kollega att kolla din blogg. Härlig läsning. Kul att det går bra. Kommer att följa den för inspiration.

  Lycka till.

  Mvh Henrik Näsman

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s