Hårda veckan avslutad

Publicerat: augusti 9, 2010 i Allmänt, Energi, Kosttillskott, Träning

Så var det då äntligen dags för ett ordentligt långpass. På schemat stod 50-60 km, vilket är de roligaste långpassen. Det enda egentliga problemet jag har är att hitta en inspirerande runda, speciellt på de längre långpassen.
Jag funderade först på att ta mig till Vallentuna och springa runt sjön, en runda min kompis Johan sprang under sin träning inför StM. Dock föll det bort pga olika anledningar, ffa logistiska. Dels vill jag helst inte behöva ta bilen till löpningen, dels skulle det innebära att jag sprang 18 km till Vallentuna, sen 22 km runt sjön och sen 18 km hem. När jag skriver det så känns det inte som ett problem, men jag ville ha närmare hem om något hände.

Vid 12-tiden kom jag så till slut ut och jag hade fortfarande inte bestämt mig! En vag plan formades och jag gav mig av längs Brunnsviken mot Haga. Tanken var först att följa viken till Bergshamra för att sen fortsätta mot Edsviken, men på vägen valde jag istället att fortsätta runt Brunnsviken.
4 varv blir nästan 50 km, så det fick bli första målet. Jag har ju sprungit runt viken nästan 100 ggr, så jag var väl lite orolig att jag skulle ruttna och tappa motivationen, men det gick över förväntan.
Ungefär 45 minuter innan jag gav mig ut tog jag en Vespa Jr, Anti-fatigue caps samt Endurolytes. Som energi valde jag en tretimmarsflaska med Perpetuem. Jag packade även ned två gel som backup.

Jag lyssnade klart på en ljudbok under de första 20 km, sen var det dags att börja lyssna på Born to run(!) som jag nyss läst klart. Vilken njutning! Flera gånger kunde jag inte hålla mig för skratt och jag sprang nog och log större delen av tiden. Jag formligen älskar den boken!
Under första varvet mötte jag en VFF-löpare två gånger. Det hade varit kul att springa en stund tillsammans med honom och få ”pick-his-brain”, men han dök upp så fort både gångerna att jag inte hann reagera. Han verkade dessutom bara sprungit ett varv.

Vid 20 km tog jag en andra Vespa Jr, anti-fatigue caps och endurolytes.

Varven flöt på utan några konstigheter och kroppen kändes helt ok, bortsett från höger häl som ömmade allt mer.
Vid 30 km var jag nästan beredd att avsluta, men bet ihop och fortsatte. Jag tog även mina anti-fatigue caps och endurolytes.
Väl inne på mitt fjärde varv (>36 km) så tog jag beslutet att inte springa ett helt varv till, utan valde att vända tillbaka när jag nådde 44 km, vilket skulle ge mig exakt 50 km. Vid 40 km tog jag en tredje Vespa Jr, anti-fatigue caps och endurolytes.

Väl tillbaka framför min port klockade jag 50 km. Summerade passet medan jag stretchade lite försiktigt. 50 km @ 6:25 med 153 bpm (76%) snittpuls.

Min puls hade under hela passet varit aningens hög, kan inte riktigt sätta fingret på vad det beror på. Fram till 25 km låg den klart under 75%, men på slutet var 85% inte ovanligt. Får jobba mer med det. I övrigt kändes kroppen redo för mer, bortsett från min häl som helst ville dö. Jäklar va öm jag va hela kvällen. Smörjde med anti-inflammatorisk salva, men det hjälpte inte mycket tyvärr.

Totalt fick jag ihop 101 km den gångna veckan. Nu följer en vilovecka, vilket ska bli skönt på sätt och vis. Jag börjar jobba igen och kan behöva fokusera på att komma igång efter semestern.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s