Första testet av VFF

Publicerat: augusti 6, 2010 i Allmänt, Barfotalöpning, Träning, Utrustning

Så var det dags att testa mina nya VFF. Värmde först upp ca 2 km i vanliga skor, för att sen byta om till VFF. Första stapplande stegen kändes inte helt smidiga, kanske mest för att jag värmt upp i vanliga skor, men sen kändes det genast helt naturligt.
Första halvkilometern landade jag ganska långt bak på foten, vilket kändes lite stolpigt, sakta men säkert förflyttades dock landningarna längre fram. Jag sprang mest på grusad gångväg, med några avstickare ut på gräsmattor vid sidan om. Helt underbar känsla. Det kändes verkligen helt naturligt att springa med VFF.
Efter ca 5 km var jag nöjd och bytte om till vanliga skor för att springa hem. När jag började springa kändes det väldigt klumpigt med vanliga skor! Det tog faktiskt en stund att vänja sig vid dem.
Totalt blev det 8 km i ca 5:45-tempo. Pulsen har jag ingen koll på då den fick fnatt i början och visade uppemot 200 bpm tidvis. Mer om VFF framöver.

Annons
kommentarer
 1. Frykenmo skriver:

  Låter ju trevligt, vad tror du det blir för sträckor löpt med dessa? Blir det en mara en vacker dag?
  Och Zebbe bry dig inte om att du blir liknad vid en gorilla, min yngsta son (3år) kallar mig för Chewbacca 🙂
  Fortsätt skriv om fivefinger, jag springer lite i Asics Hyperspeed med mycket lite dämpning i, kanske det blir lite barfota löpning innan vintern kommer.
  Ha det…

  • zebban skriver:

   Jag har ingen direkt plan för barfotalöpningen, förutom att den förhoppningsvis ska stärka musklerna i mina fötter och ben, samt förhoppningsvis göra min löpning mer ekonomisk och effektiv. Kanske går jag över till mer VFF-löpning med tiden, men än är det för tidigt att spekulera. Jag får ta det ”pö om pö” och se hur kroppen reagerar på det helt enkelt. Att man ser ut som man har gorillafötter är bara ett plus! 😀

 2. Totteman skriver:

  Kanske man ska shoppa ett par sådana pjukk. För att bli starkare i fötterna…

  • zebban skriver:

   Varför inte? Jag kan ju inte säga så mycket om det ännu, men jag längtar redan till nästa pass i dem. Det är ju alltid kul att få testa något nytt.

 3. Johan skriver:

  Oj, jag tror du kör lite för hårt i början. Jag har sprungit ganska länge i VFF nu och jag ökade med 1 km i veckan. Mer klarar man inte. Det tar tid att bygga upp muskler som inte använts på länge. Lycka till:)

  • zebban skriver:

   Du har säkert helt rätt. Jag är för angelägen att komma igång med VFF. Förmodligen har det fotproblem jag upplever nu sin rot i VFF-löpningen. Jag ska ta det mycket försiktigare framöver!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s