Nu känns det bättre

Publicerat: december 14, 2010 i Allmänt, Träning

Vet inte riktigt varför, men efter mitt förra inlägg om min motivationsbrist så kändes det plötsligt bättre. Kanske behövde jag bara skriva av mig? Fredagens distanspass flyttades till lördag morgon och kortades ned en aning för att få plats. Jag sprang ned till Bellevueparken (Haga) och tillbaka. Lite ttätt inpå frukosten, så jag hade lite hållkänsla och det kändes som frukosten var på väg upp några gånger, men det gick bra.

Vid Haga Forum hade det samlats en massa löpare för nån sorts gemensam träning, vet inte riktigt vilka de var, men de valde iallafall att ställa sig mitt i gångvägen så att ingen annan kom fram. Hur kommer det sig att folk i grupp plötsligt får för sig att de har rätt till den yta de upptar? Mystiskt.

Passet blev hursomhelst lyckat och jag kände lite löpglädje. Pulsen var aningen hög, men jag skyller på att kroppen inte vaknat till ordentligt. Skrapade ihop 12 km @ 5:40

Viloveckan avslutades med ett distanspass där jag tog igen det jag kortat av på lördagen. Vid lunch satte jag av  mot Ulriksdals Golfbana och sprang över E4 och ned till Edsviken som jag sen följde tills jag kom till Häggvik där jag vände tillbaka. Längs Edsviken var det fantastiskt vackert och jag valde att springa utan att lyssna på ljudbok, vilket fick mig att njuta totalt av passet. Det kändes underbart att springa i detta vinterlandskap. Vädret var i det närmaste perfekt för årstiden, runt -5 och ingen vind att tala om. Solen sken och Edsviken visade sig i sin bästa vinterskrud.

Strax innan jag vände i höjd med Häggvik så sprang jag förbi två flickor som stod utanför sin grind och bjöd förbipasserande på varm choklad. Jag blev varm i hjärtat av att bara se dem!

Väl hemma igen så summerades passet till 20 km @ 5:55, så det blev nånstans mellan distanspass och långpass vad gäller tempot. Riktigt skönt!

Måndagens pass var 14 km fartlek som förlades till Brunnsviken. Sju fartökningar skulle avverkas och det var med förhållandevis lätta steg som jag genomförde passet. Drev på ganska lagom under fartökningarna och fick till passet riktigt bra utan att överdriva.

Löpglädjen är nog tillbaka!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s