Dags för nya tag

Publicerat: december 30, 2010 i Allmänt, Träning

Så har julhelgen passerat och vi går mot ett nytt år, det ska bli spännande att se vad det har i beredskap. Det är nu drygt 3 månader kvar till TEC och min träning inför det är lite haltande. Som jag skrivit tidigare så är motivationen inte alltid på topp, vilket naturligtvis går ut över träningen. Jag är inte längre lika angelägen att komma ut genom dörren och avverka några mil i kyla och snömodd.

Under julhelgen har träningen fått stryka på foten en aning till förmån för middagar och annat. På julafton blev det en mil på löpbandet, men sen blev det ingen mer löpning. Däremot blev det några pass framför TV’n mha Your Shape under helgen. Dessutom köpte jag Zumba Fitness till min fru och var naturligtvis tvungen att testa det själv.
Det liknade nog mest ett anfall av något slag, men det underhöll iaf de övriga familjemedlemmarna. 25 minuter som jag aldrig glömmer. Det är nog ganska jobbigt när man väl hänger med, men eftersom jag mest stod och ryckte i armar och ben så blev det aldrig direkt jobbigt. Jag ger dock inte upp utan ska göra något pass i veckan som alternativ träning.

I måndags fick jag till ett 20 km kort långpass. Det blev ett mellanting mellan distanspass och långpass. Underlaget bjöd på en del motstånd, så pulsen blev aningen högre än  önskat, medan tempot låg på ”lagoma” 6:00 min/km.

I tisdags var det dags att upprepa förra veckans fartlek på bandet, ett pass som jag faktiskt tyckte var riktigt roligt. Väl nere på gymet så fick jag inte igång fotpoden, trots att jag bytte batteri innan jag gick hemifrån. Efter en del strulande så gav jag upp och bestämde mig för att springa efter tid istället.

Satte bandet på 1,5 graders lutning och värmde sen upp 10 minuter innan jag satte av på mina ”intervaller”. Varvade 2,5 min fartökning med 2,5 minuters vila. Slängde in en 5 minuters ökning på nåt ställe åxå. Det funkade ganska bra, men roligast hade varit att veta tempot. Jag är ju lite av en statistikfascist, så jag vill veta allt som händer. Pulsmätningen lämnade som vanligt en del att önska, så den gick inte heller att lite på. Snittade nånstans runt 160 bpm (80%). Tur att passet inte var beroende av pulsmätningen. Totalt blev det lite styvt 70 minuter och jag fick ihop elva fartökningar, några fler än planerat.

På förmiddagen hade jag lurat Janica att påbörja sin personliga träning på Your Shape. Hon valde ett s k toningsprogram som visade sig vara rejält jobbigt, speciellt för ben- och rumpmusklerna. Jag var naturligtvis tvungen att testa samma program och fick mig en rejäl genomkörare på köpet. Ett perfekt komplement till löpningen!

Janica började få träningsvärk redan samma dag och dagen efter var hon helt förstörd! Jag kände av träningen, men led som tur var inte tillnärmelsevis lika mycket. Dock tränar jag ju mina benmuskler lite mer än vad hon gör, så det vore väl faan om jag inte tålde lite mer.

I går (onsdag) var det löpvila, så jag körde i genom Your Shape-programmet, några pass boxercise och avslutade sen med bollövningar och magträning.

Idag är det dags för 16 km distans i 75% av HRmax. Förmodligen blir det utomhus, men om jag får igång fotpoden kanske jag tar det inomhus, vi får väl se.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s