Uppmaning till alla cyklister

Publicerat: januari 26, 2011 i Cykling, Gnäll och ursäkter

Varje kväll när jag är ute och springer på gång- och cykelvägar så möts jag av cyklister som har starka, blinkande framlampor, pannlampor(!) eller inga lampor alls. Ska det vara så förbannat svårt att skaffa en helt vanlig cykelbelysning? De säljs ju för bövelen överallt!

Var tog de gamla hederliga cykellamporna vägen? Ska man behöva drabbas av epileptiskat anfall pga dessa technolaserlampor som en del har när de cyklar? Om man är så orolig för att inte synas, testa en reflexväst. Vanliga reflexer är också väldigt effektivt. Man behöver inte se ut som en mobil Jean Michel Jarre-konsert varje gång man cyklar hem från jobbet.

Det finns lagar och bestämmelser som stipulerar hur cyklars beslysning ska vara beskaffad, följ den! Blinkande framlampor eller pannlampor är inte tillåtet alls, basta.
Framlampan ska kunna ses på ett avstånd av 300 meter, den ska alltså inte lysa upp omgivningen 300 meter, en viktig skillnad.

Jag kanske ska ta min pannlampa (Silva Alpha6) en kväll och ställa mig nånstans och blända varenda förbipasserande cyklist? En och annan lär komma hem med solbränna efter det mötet. 😀

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s