Kettlebell

Publicerat: februari 5, 2011 i Allmänt, Kettlebell, Träning

Efter att ha läst Andreas blog samt pratat med honom så har jag blivit nyfiken på träning med kettlebell. Dels verkar det vara en tidseffektiv träning, vilket tilltalar mig väldigt. Dessutom ska det ge allmänstyrka som man har nytta av i vardagslivet, något som jag ser som en ännu större fördel. Eftersom har haft problem med min rygg sen innan tonåren så behöver jag bli bättre på att hitta övningar som hjälper min corestyrka. Dels ”lider” jag av att nästan helt saknar svank, vilket ger extra tryck på kotorna i ländryggen, dels har jag scolios, vilket typ 1/3 av alla har mer eller mindre. Sen jag började springa så har muskulaturen i ryggen stärkts avsevärt. Dessutom har de prehabövningar som Andreas gett mig hjälpt oerhört mycket för att stärka de små stabiliserande musklerna kring ryggraden, vilket gjort att jag sällan upplever problem med ryggen numera.

I torsdag träffade jag Andreas på hans arbete och fick en genomgång av Kettlebell-träning. Han gick igenom ett flertal basövningar och variationer. Jag passade även på att filma honom så att jag kan friska upp minnet då och då.
Nu väntar jag på att få mina egna kettlebells så att jag kan testa själv. Rapport kommer så småningom.

Jag är lite rastlös vad gäller alternativ träning. Träning mha Xbox var lite nyhetens behag, men nu var det ett tag sen sist. I takt med att löpträningen stegras så minskar tid/lust för alternativ träning.

En tanke jag haft är att träna periodiserat även vad gäller styrka, fast spegelvänt löpningen. När jag har vilovecka med löpningen så ska jag ha min tyngsta styrkevecka och tvärtom. Kanske inte det bästa sättet för att utvecklas, eftersom periodisering är tänkt att stegras och inte tvärtom, men för min del så är löpningen det primära och går alltså först.

Åsikter och funderingar mottages tacksamt! Vad skulle ni ge mig för råd?

Annons
kommentarer
  1. Krille skriver:

    Dra på trissor! Jag ringer dig när det skall bakas till mitt kalas! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s