En riktig vilovecka

Publicerat: februari 7, 2011 i Allmänt, Kettlebell, Träning

Efter förra söndagens långpass så fanns inte riktigt lusten att springa när måndagen kom, så jag hoppade över det passet helt sonika. Jag var inte det minsta sliten eller så, utan var bara ”mätt” på löpning.
Det sköna var att jag inte heller fick dåligt samvete eller ångest för att jag hoppade över passet, utan bara njöt av att låta kroppen ta till sig den träning som den hårda veckan innehållit.

Min dotter fyllde 9 år i tisdags, så det fanns att fixa med under dagen, så det blev aldrig av att jag tränade.

I onsdags gick jag ned till gymet på kvällen och sprang 8 km distans för att få lite fart på musklerna igen. Det var ett ganska segt pass, men mest för att det varit en lång dag och jag inte fått i mig något mellan mål innan träningen.

I torsdags blev det dags för något som jag sett fram emot, närmare bestämt genomgång av kettlebell. Andreas gick en instruktörskurs innan jul och har sen dess tränat med kettlebell varje vecka. Efter att ha läst om hans kettlebellträning i hans blogg blev jag nyfiken på om det kanske är en träningsform som passar mig.
Jag träffade Andreas på hans arbete och vi tog oss genom Försvarshögkvarteret ned till deras eminenta träningslokaler. Kåken är ju gammal som gatan, men lokalerna var fräscha och välutrustade. Där fattades nog inte någonting när det gäller träningsutrustning.
Vi bar fram alla vikterna och satte sen igång att gå igenom basövningarna. Efter ca 20 minuters genomgång bad jag Andreas att repetera alla övningar medan jag filmade med min iPhone. Eftersom jag har närminne som en guldfisk så behövde jag verkligen kunna gå tillbaka till filmen och fräscha upp  minnet.
Han var lite småtrött när han var klar kan jag säga. Väl hemma igen så gick jag in på nätet och googlade mig fram till ett par prisvärda och ändamålsenliga kettlebells som jag beställde. Här ska tränas må ni tro!

I torsdags kväll dök Krister och Anna upp för att hämta en del varor som de beställt från Runners Gear. Det var jättelänge sen vi sågs, så det var skitkul att få byta några ord och höra hur deras träning går etc. Anna berättade att hon och Andreas planerade ett nattpass mellan fredag och lördag, mer om de finns att läsa här.

På fredags lunch blev det en tur till gymet igen och den här gången avverkade jag ett progressivt distanspass. Startade 5:50-tempo och ökade sen varannan kilometer tills jag kom till 4:50-tempo. Avslutade med en kilometers nedjogg. Riktigt skönt pass måste jag säga. På eftermiddagen hämtade jag min dotter i skolan och vi åkte till stan och plockade upp min fru för en mysig födelsedagsmiddag för Alicia på TGI Fridays.

Efter det passet blev det ingen mer träning den veckan. I lördags var det först en massa bakning inför söndagens ”öppna hus” för Alicia, sen iväg till stallet för Alicias ridlektion. Hemma igen fortsatte bakandet innan det var dags att laga middag. Den dagen fanns det inte många minuter över för träning.

Söndagen inleddes även den med bakande och fixande innan gästerna började droppa in efter lunch, vilket för övrigt var något jag inte hann att få i mig. När de sista gästerna gick vid 17 var jag som en urvriden disktrasa, men tack vare en Hammer Bar så återfick jag tillräcklig energi för att åka till ICA och veckohandla, för att sen köpa med mig mat från McDonalds på vägen hem. LYCKA!!! Nedan några bilder på ”kak- och bullbordet” 🙂

Annons
kommentarer
  1. Krille skriver:

    Dra på trissor! Jag ringer dig när det skall bakas till mitt kalas 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s