Segt och tungt

Publicerat: mars 12, 2011 i Allmänt, Gnäll och ursäkter, TEC, Träning

Fredag:

Inför dagens lunchpass, som bestod av 12 km distanspass med 6 km farthöjning i mitten, fick jag inte i mig något mellanmål pga långt möte.
Jag slängde i mig en halv Hammer Bar, laddade en flaska med HEED och sprang ned till gymet så snart jag kunde. Pulsmätningen har helt kajkat ur på min 310XT, men jag valde ändå att ta på mig bandet i förhoppningen att den skulle vakna till. Det blev löpband idag pga den starka blåsten och lite lathet.
Satte bandet på 1% lutning och började med 3 km i distanstempo, vilket är ca 5:35-5:40 för mig. Det var tungt och energilöst! Jag längtade till fartökningen så att passet skulle ta slut fortare 🙂
Ökade farten till ca 5:15 och genomled 6 km. Det blev aldrig någon njutning, men det var ingen direkt pina heller. När de var avklarade sänkte jag tempot till distansfart igen och avslutade med 3 km. När 12 km var gjorda var jag glad och nöjd över att tagit mig i genom passet.

Väl hemma igen vägde jag mig för att se hur mycket jag svettats: 1,6 kg! Dessutom hade jag druckit ca 6 dl under passet, så över 2 liter vätska på 12 km?! Kan det vara möjligt? Jag svettas förvisso mycket på löpbandet, men ändå. Galet!

I morgon lördag är det egentligen dags för kettlebellträning igen, men vi får se om det hinns med. Vi ska bort till kompisar direkt efter Alicias ridning och innan dess är det ärenden som ska göras. På söndag är det iallafall mitt sista riktiga långpass innan TEC, sen början nedtrappningen och formtoppningen på allvar. Jag ser fram emot den känsla man får under formtoppningen, suget efter löpningen blir enormt!

Trevlig helg!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s