Sista riktiga passet

Publicerat: april 5, 2011 i Allmänt, New Balance, skav, skor, strumpor, TEC, Träning

Med bara 4 dagar kvar till TEC var det dags att få röra lite på benen. Tränar ju nästan ingenting för tillfället, vilket känns helt galet. Tänk att jag i princip inte tränade alls innan jag började springa i maj 2006! Vad gjorde jag med all tid? Åt?

Nåja, nu är det ju lite annorlunda som tur är. Dagens pass bestod av intervaller, närmare bestämt 4x 400 meter i 4:40-tempo och 3 minuters vila. Bara för att hålla igång benen, men inte belasta alls egentligen. Värmde upp 2 kilometer och avverkade sen intervallerna utan mankemang. Valde att gå 1 minut och jogga 2 minuter emellan, det kändes bäst. Det var ett riktigt skönt pass och kroppen kändes bra i allmänhet.

I söndags sprang jag et distanspass om 10 km i 75% av HRmax och det passet kändes inte helt 100. Tyckte pulsen var ovanligt hög och kroppen seg. En titt på resultatet visade inget direkt avvikande, så det satt mest i huvudet antagligen. 10 km @ 5:36 med 153 bpm blev det, vilket är ganska vanilj.

Asics Gel-Fuji

Tänkte åka in till Runner Store och titta på ett par Asics Fuji som jag hittade på deras hemsida. Vill iallafall testa och se hur de sitter. Jag skulle vilja ha ett par nya skor som jag kan ta på mig nån gång under TEC. Alla mina skor är slitna och jag har helt glömt bort att skaffa nya. Under vintern har jag i princip bara sprungit i mina IceBugs. På bandet har jag använt mina första löparskor, ett par Asics GT-2110 från typ 2007. De minst slitna utöver dessa är de New Balance som jag hade på TEC förra året, men de är inte lämpliga insåg jag. Det passar bra i terräng och kortare pass, men då det är mycket asfalt på TEC så slits det mjuka gummit snabbt ut. Dessutom är det stor vinkeln mellan framfot och häl, något som jag inte gillar längre.

Jag har typiska Asics-fötter, så jag misstänker att dessa sitter bra på mig. Dessutom ligger de bra till i pris, jämfört med många andra. Vi får se om det blir något med det.

Pratade med Andreas igår igen. Ska få några New Balance-strumpor som har dubbla lager, vilket motverkar skav enligt honom. Det ser jag verkligen fram emot. Jag vill inte använda knästrumpor under TEC, då det blir ruskigt krångligt att byta om/när jag blir blöt om fötterna. Enklare då att använda kompressionstrumpor som bara täcker vaderna och sen vanliga korta strumpor på själva foten. Hoppas det fungerar. Bandet under foten kommer jag nog ha utanpå strumporna för säkerhets skull, men det återstår att se.

Annons
kommentarer
 1. Krille skriver:

  Jag har ett par Fuji, Zeb. Jag är väldans nöjd med dom och dom kommer att bli mitt förstaval på längre tävlingar. Dom funkar bra både i terrängen och på asfalten tycker jag. Har precis som du ”Asicsfötter”. Annars är ju Inov-8 favoriten, men dom är ju lite mer åt terränghållet dom flesta modeller. Fuji är mer allround. och förhållandevis lätta.

  Ladda nu så syns vi på Lördag!

  /Krille

  • zebban skriver:

   Strålande Krille, då blir det nog ett par såna! Har ett par GoreTex-Asics sen tidigare som funkat bra, men de är lite för tunga och aningens för små för så långa lopp. Dessutom väldigt varma, så jag undviker dem när det är torrt.
   Ses på lördag!

 2. coyntha skriver:

  Vad spännande!! Jag kommer säkert att följa ditt lopp. Har du en länk så man kan följa dig?
  Vilken tid börjar ni?

  Lycka till!! Det kommer att gå bra 🙂

  • zebban skriver:

   Loppet startar kl 10.00. Det är inte klart huruvida det blir liverapportering, men isf finns det på jogg.se.
   Jag har planerat att twittra (ultrazebban) lite då och då. Det kan du följa i vänsterspalten på bloggen eller på twitter.com.
   Eventuellt kan jag övertala min support Magnus att rapportera i bloggen, men det återstår att se.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s