Letar skor febrilt

Publicerat: april 7, 2011 i Allmänt, asics, New Balance, skor, TEC, TNF, Utrustning

Plötsligt har jag fått för mig att jag verkligen måste ha ett par nya skor inför TEC. Idiotiskt, men det är typiskt mig. Nu blir jag nästan manisk istället. Från början var det bara en lös tanke om att det vore gött att dra på sig ett par nya, sköna skor efter typ 8-10 mil. Efter att Andreas postade sitt inlägg om sina nya New Balance 876 så blev den lösa tanken en tvångstanke.

Stack in till stan på förmiddagen för att se om Runners Store hade några passande skor i min storlek. Testade först Asics Gel-Fuji som var förstavalet, men de funkade inte alls. Det fanns en söm som bildade en bula som skavde på knölen vid basen av lilltån. Skit åxå. Jag var HELT säker på att de skulle funka. Frågade efter NB 876orna, , trots att Andreas sagt till mig att de INTE hade min storlek. Testade US13 och de satt underbart, men var en halv storlek för stora. Dubbelskit åxå! Fick ge upp och styrde kosan mot Löplabbet i förhoppningen att de skulle ha min storlek. Passerade Intersports nya butik på Drottninggatan, men de hade inget. Väl på Löplabbet stegade jag fram till första bästa och sa ”New Balance 876 storlek US13”. Han bara gapade först, men samlade sig snabbt och sprang ut och letade på lagret. Han hittade inget där eller i systemet och vi fick inse att de inte hade fått in den ännu.
Stannade dock kvar där en ganska lång stund och pratade strunt, riktigt trevlig personal!

När jag kommit hem igen och samlat tankarna så insåg jag att jag missade en sak. Provade ju ett par TNF Single Track förra helgen som satt riktigt bra. Jag får nog bege mig in till stan igen och testa dem innan jag ger upp helt på detta. Håll tummarna för att det går vägen!

Annons
kommentarer
 1. Urban skriver:

  Lägg inte för stor vikt på skorna. Visst är skorna viktiga men det viktigaste är att de är insprungna och bekväma. I mitt första100 milelopp (GAX 2008) kutade jag med ett par utslitna Nike structure som funkade klockrent. Inga blåsor eller skavsår på hela de 161 kilometrarna och 30 timmarna. Året efter då jag kutade samma lopp igen hade jag ett par nya månadsgamla New balance som jag fick blåsor av. I det loppet bröt jag efter vid tredje stationen 128 km. Så mitt råd är att ta ett par skor som är inkörda och bekväma.

  Vi ses och lycka till!

  • zebban skriver:

   Hej Urban!
   Jag kommer börja TEC med mina VÄL insprungna skor, men ville ha ett par nya att eventuellt byta till efter typ 8-10 mil.
   Normalt sett är jag inte så känslig för skav och blåsor, men visst kan det orsaka problem.
   Vi ses på TEC, lycka till du med!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s