Missa inte ett av årets absoluta höjdpunkter!

Publicerat: maj 13, 2011 i Allmänt, Lopp

Jättelångt är loppet som går längs Roslagsleden mellan Grisslehamn och Norrtälje. Årets upplaga går av stapeln den 11 juni och är tredje gången loppet genomförs. Man vänder riktning varje år och årets start är i Grisslehamn.

Loppet är 68 km långt och går på landsväg, stigar och grusväg. Höjdprofilen (nedan) visar att det är förhållandevis flack löpning. Inga mastodontbackar eller teknisk terräng a la SUM, utan man kan oftast trampa på och njuta.

Loppet är mycket välorganiserat och trivsamt och jag tycker nog att det passar för alla nivåer. Man behöver inte kunna navigera efter karta eller liknande, leden är väl uppmärkt överallt. Visst händer det att folk springer fel ändå, men då har man helt enkelt inte varit uppmärksam, vilket är ganska lätt på slutet. Vissa partier kräver att man tittar ned i marken och då kan det ju vara lätt att missa en markering.

Jag har sprungit båda gångerna det anordnats. Första året regnade det mer eller mindre oavbrutet, medan andra året var vädret helt perfekt. Jag njöt lika mycket under båda loppen faktiskt. Roslagsleden bjuder på vackra vyer, så det blir som en lång utflykt, mer än ett lopp tycker jag.

Om ni inte har anmält er så skynda er till hemsidan och gör det nu, jag lovar att ni inte blir besvikna! Hoppas vi ses där!

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s