Lite mer om Saucony Progrid Kinvara

Publicerat: maj 12, 2011 i skor

Jag glömde ju en del i mitt förra inlägg, så här kommer kompletteringen.

Mina nya lättviktare väger 250 gram styck, vilket är ca 150-250 gram mindre än mina andra skor. Eftersom jag har storlek 46-47 så blir skornas vikt därefter. Ovandelen är så minimalistisk man kan önska, med obefintlig stoppning känns de som en strumpa på foten. Sulan har 4 mm drop mellan häl och framfot, vilket kan ställa lite extra krav på ens styrka i vaderna i början om man är ovan. Kinvara är inte att förväxla med t.ex. flats (tävlingsskor) eller VFF för den delen, utan är snarare i klass med NB’s nya Minimus-serie, som för övrigt står näst på min önskelista. Kommer till Sverige i höst enligt uppgift.

Jag har hunnit med att testa dem på två pass; ett 15 km distanspass samt ett backträningspass (8x35s). Under båda passen har Kinvaran fungerat riktigt bra. Där de kändes extra bra var naturligtvis under intervaller. Att ha lätta skor under såna pass är att föredra av flera skäl, dels för viktens skull då man får en snabbare kadens och dels för markkontaktens skull.

Saucony skriver så här på sin hemsida: ”En lätt träningssko för dig som söker den perfekta kombination av stötdämpning och löpkänsla. Den sänkta hälen bidrar till en bättre markkontakt och därmed ett väldigt naturligt löpsteg. Passar löpare med neutralt steg.”

Jag överpronerar, men har ändå valt att inrikta mig på neutrala skor sen nåt år tillbaka, i den fasta tron att min kropp själv tar hand om eventuell kompensation som behövs. Det skulle förvåna mig om naturen hade tanken att överlåta det till skotillverkarna.

Saucony har en mer utförlig film som förklarar det mesta kring Kinvara

Här några bilder på skönheterna. Kan man annat än älska dem? Nope!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Jag köpte mina Kinvara på Löplabbet i Stinsen (Häggvik) och de kostade 1300 kr.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s