Soliga intervaller

Publicerat: maj 22, 2011 i Allmänt, Stockholm Marathon, Träning

Söndag och långpasset är utbytt mot ett intervallpass så här helgen innan Stockholm Marathon. Vid 10-tiden hade frukosten landat ordentligt och jag kunde snöra på mig mina Kinvara och ge mig ut. Termometern hade nått 20 grader och solen sken från en ganska molnfri himmel. Värmde upp genom att springa bort till Råstasjön och Lötsjön, men stannade ine för att stretcha, utan satte igång med första intervallen direkt. Passet skulle bestå av 6x 400 meter med 3 minuters vila. Tempot var inte skrivet i sten, men typ 5K-tempo, vilket betyder runt 4:00 min/km. Jag valde att förlägga det runt Lötsjön, då det dels är asfalt större av delen och dessutom var mindre skugga än runt Råstasjön.

Intervallerna betades av en efter en och jag hittade ett tempo som kändes ansträngt men behagligt. Eftersom intervallerna var så korta så hann jag aldrig bli speciellt ansträngd innan det var slut, så jag kunde trycka på lite grand utan att ta slut. Vilan bestod av jogg i 5:30-6:00-tempo, så att jag höll lite puls som fart uppe. Efter tre intervaller gick jag lite extra för att dricka och återhämta mig fullständigt.

Jag brukar normalt programmera in intervallpass i klockan för att pricka tempot rätt, men struntade i det inför detta pass och förlitade mig på känslan istället. Tempot blev 3:50, 3:51, 4:02, 4:09, 4:10 och 3:59. Inte superjämnt, men ändå helt ok. Jag tittade aldrig på klockan under intervallerna, utan ville verkligen hitta känslan för farten.

Väl hemma vid vårt kvarter så väntade jag in Janica som var ute och sprang tillsammans med Alicia (som cyklade). De avverkade 10 km igen och det hade gått fint. Nästa vecka är det lopp för oss alla tre. Janica springer Vårruset på onsdag, jag springer maran på lördag och Alicia springer Minimaran på söndag.

Från Garmin Connect

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s