Feber

Publicerat: augusti 24, 2011 i Allmänt, Träning, Utrustning

Nä, inte feber i form av förhöjd kroppstemperatur, utan snarare lopp- och resfeber. I vanliga fall blir jag lite uppjagad, eller snarare förväntansfull, inför lopp, men när jag dessutom ska resa bort och springa lopp så blir det lite värre, eftersom resfebern kommer ovanpå allt. Jag har packat ca 90% av det som ska med, så det mesta är gjort. Jag och Magnus har diskuterat logistik och strategi, så det mesta känns klart även där. Vi kör ned till Skövde på fredag morgon och planerar att vara på plats runt 10-snåret, vilket ger mig gott om tid att förbereda mig på plats. Fördelen med att åka bil till Skövde är att jag kan ta med mig i princip allt jag äger i löparväg, så att det finns om jag behöver något.

Energi och kosttillskott (godiset faller i båda kategorierna)

Inte allt jag äger, men åtminstone det viktigaste.

Enligt YR.no verkar vädret bli lite bättre än väntat. Den senaste prognosen visar att det först ska regna på lördag förmiddag, vilket i så fall betyder att det endast är de sista fyra timmarna som är i riskzonen. Nåt jag undrar är vad det är för väder och temperatur mellan 23:00 och 02:00 och varför de utelämnat det här. Kanske är en överraskning?

Från yr.no

Sista planerade löppasset gjordes igår, 7 km fartlek med 5 höjningar. För ovanlighetens skull (ironi) ned till Haga och tillbaka. Kroppen kändes toppen, det märks tydligt att nedtrappningen ger resultat. Höll ordentligt koll på tempot för att inte bränna mer krut än absolut nödvändigt. Benen börjar bli pigga nu, men den piggheten ska sparas inför helgen. Nu är det total vila fram till loppet. Det ska bli intressant att se vad ytterligare 2,5 dygn kan göra för formen.

Förra veckan fick jag plötsligt för mig att testa min vilopuls och hamnade på 46 bpm, vilket i de tabeller jag sett placerar mig i kolumnen ”utmärkt” eller ”atleter”, vilket jag får vara nöjd med. Jag upptäckte dessutom att min metaboliska ålder är 27 år, vilket kanske inte säger så mycket egentligen. Huvudsaken för mig är att den är under min kronologiska ålder.

Avslutar med en riktigt skön reklamfilm från Nike!

Annons
kommentarer
  1. Andre' skriver:

    Lycka till
    Önskar dig många sköna löpartimmar!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s