Magstarkt

Publicerat: december 11, 2011 i Gnäll och ursäkter

Natten till i fredags vaknade jag med magont vid 1-tiden. Gick upp och tog en Losec samt två Rennie, det funkade förra gången jag hade ett liknande problem. Gav det lite tid, men värken släppte inte, utan förvärrades istället.
Jag gick och la mig på soffan för att försöka sova halvsittande, men dels släppte inte smärtan och dels rasade en storm ute som gjorde att jag inte kunde slappna av. Magsmärtorna bara fortsatte att plåga mig, så vid 7-tiden beslöt jag mig för att uppsöka läkare.

Akutmottagningen var som tur tom, så jag kom snabbt in och de tog EKG och blodprover. En läkare kom så småningom och han klämde och kände på mig lite. Magsmärtorna bestod och jag fick en cocktail av Novalucol och Xylocain, det senare en lokalbedövande gel som gjorde att svalget och halsen bedövades. SKITVIDRIGT att dricka och känslan när det bedövade var lite obehaglig. Sköljde ned det med nån dryck som åxå skulle dämpa magsyror. De satte även dropp eftersom jag inte fick dricka något och inte hade gjort det på ett bra tag. Tiden gick men ingen skillnad visade sig. Till slut kom det med det tunga artilleriet, morfin. Fick först en liten dos, men det räckte inte, så en lite dos till och smärtan började ge med sig lite. Smärtan gick över till ett molande och jag kunde slappna av lite för första gången på länge. Jag var trött som få och morfinet gjorde mig bra dåsig, men somna lyckades jag ändå inte. Magen vägrade ge med sig!

Dagens lunch på KS

Jag rullades upp till röntgen där jag träffade en läkare som utförde ultraljud på magen. Vi kom in på löpning och plötsligt låg jag där och gav råd om hur han skulle träna inför sina marathon. Vi snackade säkert 10-20 minuter innan en sköterska kom och hämtade honom inför hans nästa patient. Jättekul!

Låg kvar på röntgen länge innan nån hämtade tillbax mig till akuten där jag fick ligga ytterligare nån timme innan läkaren kom. De kunde inte hitta vad som felade och skrev således ut mig med Losec och Citodon som tröst om besvären kom tillbaka.

Magvärken klingade så småningom av, men lämnade ett molande kvar. Varje gång jag äter får jag ont igen, men det går över efter en stund. Nu har helgen gått och magen är lite bättre, men fortfarande inte bra.

Löpningen får nu vänta tills jag är 100% frisk, vilket naturligtvis är frustrerande. Jag är dock väldigt tacksam att jag är inne i en lugnare träningsperiod, vilket lämnar åtminstone lite mer marginaler. Kanske kan jag få till lite styrketräning och annan alternativ träning?

Annons
kommentarer
  1. Krille skriver:

    Tråkigt Seb. Hoppas det ordnar upp sig.

  2. badgear skriver:

    Usch och fy, lider med dig. Håller tummarna att du får reda på vad det är.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s