Näst intill perfekt!

Publicerat: maj 13, 2012 i Allmänt, Träning
Etiketter:,

Solen sken från en nästan klarblå himmel, men termometern visade ynkliga 11 grader när vi gav oss av till kollis på förmiddagen.

Jag hade valt att bara ta på mig linne och korta tights inför dagens långpass, men i bilen började jag tveka lite. Det var ju inte så varmt trots allt. Folk på gatan verkade tycka det var kallt, för de flesta hade jacka på sig. Nåja, vi får väl se tänkte jag.

Skakade till en handjagare med Perpetuem, drog på mig Salomonryggan och gav mig av. Hade tvekat hela förmiddagen över vilken rutt jag skulle välja, men väl på väg gav det sig. Jag styrde mot Alvik och över Tranebergsbron, därifrån vek jag av genom Rålis och över Västerbron.Vädret var i det närmsta perfekt! Tack vare att det inte var så varmt så slapp jag kämpa med värmen, ett stort plus!

Lite snett foto från Västerbron 🙂

Följde Söder Mälarstrand till Slussen där jag styrde kosan mot Strandvägen via Slottet.Sprang sen Strandvägen bort till Djurgårsbron som jag sprang över och följde Djurgårdskanalen till sista bron. Sprang över till Gärdet men vek tillbaka sen till Djurgårdskanalen och sprang i princip samma väg tillbaka. Tanken med förra veckans långpass var att hålla högre tempo, men det sket sig på alla sätt. Idag gick det dock mycket bättre och jag kunde hålla ett lagom tempo utan större ansträngning. Höll mig till lättsprunget underlag mestadels, just för att inte göra samma misstag som sist när jag forcerade den igenväxta Kärsön.

Söder Mälarstrand mot Stadshuset

Den här stigen, en ”tvärstig” längs Djurgårdskanalen, har jag passerat många gånger utan att ta notis. Nån gång ska jag följa den!

Djurgårdskanalen sett från sista bron.

Stephen Kings?

Efter Västerbron valde jag att kolla om det gick att springa via Smedsuddsbadet, vilket visade sig gå ypperligt. Jippi, något helt nytt! Först var det gångbana, men när vi kom till Fredhäll övergick det till klippklättring deluxe. Tempot sjönk och jag fick lite panik. Skulle passet ”skita” sig igen bara för att jag är så sugen på nya vyer?

Alviks strand sett från Fredhäll

Stora Essingen sett från Fredhäll

Lilla Essingen och Essingeleden sett från Fredhäll

När jag till slut klättrat klart var jag lite trött, men återhämtade mig snart och satte av mot Tranebergsbron. Jag sparade lite på krafterna över bron, men satte sen fart de sista kilometerna tillbaka till kollis. Efter 35 kilometer i näst intill perfekt väder var jag duktigt nöjd. Snittade 5:45-tempo, vilket även det var i princip perfekt, precis så snabbt jag ville idag. Perpetuem gav jämn energi under hela passet och jag fick i mig optimalt med vätska, ett riktigt bra pass helt enkelt! Revansch för förra veckans usla långpass.

Dagens runda

Annons
kommentarer
  1. Maratonmorsan skriver:

    Vilken bra beskrivning av rundan, fina bilder och vilken trevlig runda!! Letar efter 30k runda till nästa helg och kommer def.att snegla på denna!! Tack och bra jobbat!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s