Uppehåll

Publicerat: december 10, 2012 i Allmänt, Gnäll och ursäkter
Etiketter:, ,

Sen ett tag tillbaka har jag haft problem med ömmande fotsulor. Det började nån gång efter SUM och har sakta men säkert eskalerat. I början var det mest en diffus känsla, mer som träningsvärk, något som jag inte fäste så mycket vikt vid. Mest härledde jag det till att jag sprang i mina nya och tunnare Inov-8, så ett visst mått av överansträngning var att förvänta sig.

Med tiden har besvären dock blivit mer påtagliga och för en vecka sen kom jag till den punkt då jag inte kunde ignorera det längre. Stelheten och smärtan när jag suttit still en stund och ska resa mig för att gå är besvärande. Numera är det inte diffust, utan smärtan sitter i senorna som går mellan häl och fotsula. En snabb sökning på nätet ger plantar fasciitis, en inflammation i senorna. Ganska typisk åkomma hos löpare tyvärr. Jag är förhållandevis skonad från löparrelaterade skador, så jag tar det med ro. Tids nog får jag bukt med det och kan fortsätta springa, under tiden passar jag på att träna styrka och annat som inte belastar fötterna.

Det blir alltså inget Blåfrusen för mig på lördag. Trist, för det hade jag sett fram emot. Nya långlopp i Stockholmsområdet växer ju inte på träd. Kanske kan jag springa det nästa år. Håller hursomhelst tummarna för alla de som ska springa, framförallt min ”teamkamrat” Anna Grundahl!

Själv ska jag ta det lugnt i helgen…

20121211-111941.jpg

Annons
kommentarer
 1. coyntha skriver:

  Nej vad trist! Det är riktigt tråkigt att få springa… jag springer inte just nu heller!
  Hur mycket tid behöver du för att bli av det?

  • zebban skriver:

   Jag vet inte alls hur lång tid det kan ta faktiskt, men säkert några veckor. Har inte fått abstinens ännu, men det kommer säkert. Jag passar som sagt på att träna annat, bl a kettlebell, vanlig styrketräning samt crosstrainer.

   • coyntha skriver:

    Det låter smart!
    Jag har fått abstinens!! Har vilat i 10 dagar nu… Men jag tar årsvila och väntar lite till.
    Ska du till Falks på söndag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s