Anmäld!

Publicerat: mars 11, 2009 i Okategoriserat
Etiketter:,

Jag sög på karamellen länge, men nu är det gjort: jag har anmält mig till gax100!
Nu börjar resan som förmodligen kommer förändra mitt liv som löpare.
Förra gången det hände var när jag anmält mig till Uppsala 100 i juni 2008 och sedan genomförde det i september. Den resan vill jag verkligen göra om!

Jag minns känslan jag fick när jag hade anmält mig till Uppsala100. En känsla av hybris, tveksamhet och upprymdhet. Hur galet är det att tro att man kan springa 100 km när man dels bara sprungit i två år och det längsta (och enda på distansen) loppet man gjort är 50 km?
Folk trodde att jag var helt galen, nog för att de flesta redan innan var övertygade om att jag var galen.
Min första marathon (2007) sprang jag dryga året efter jag hade börjat springa, så jag hade redan chockat min omgivning en gång. Med anmälan till Uppsala blev de flesta övertygade om att jag faktiskt var från vettet.

Åter till gax100.
Ända sen jag började fundera på det här med ultra i slutet av 2007, så har målet varit att slutföra ett 100 miles lopp, som enligt många är det enda ”riktiga” ultraloppet. Från början var min plan att jag skulle genomföra ett 100 mileslopp innan jag fyller 50 år, vilket skulle ge mig drygt 10 års förberedelse. Det borde ju liksom räcka tyckte jag.

När 2009 kom och jag insåg att jag faktiskt fyller 40 år i september så väcktes någon inom mig och det var inte 40-årskrisen. Som en 40-årspresent till mig själv så ska jag springa gax100! Vilken strålande idé! Kan man få en bättre present? Om jag klarar det så har jag inom 3½ år gått från ickelöpare till ”riktig” ultralöpare! Bara tanken är hysteriskt peppande!

Inget återvändo
Nåja, lite dramatiskt kanske, för nog finns det återvändo. Nu är iaf hjulen satta i rörelse och planeringen i full gång. Det gäller ju att komma upp i en träningsvolym som matchar målet, utan att bli övertränad eller för den delen skadad.

På vägen fram till gax100 har jag ett antal lopp inplanerade:
Skövde 6-timmars (14 mars)
Lidingö Ultra 50km (9 maj)
Stockholm Marathon (30 maj)
Hornstull-Järna 55km (6 juli)

De här loppen får fungera mer som långpass än just lopp. Här kan jag testa olika strategier och utrustningsval i en ”kontrollerad miljö”.

Varför blogga om detta då?
Hur intressant kan det vara? Ja det får naturligtvis eventuella läsare avgöra. Jag kommer hursomhelst berätta vad jag gör, hur jag tränar, vad jag funderar på och även söka hjälp från er som läser. Fördelen gentemot att ”blogga” på t ex FunBeat är att jag kan göra det direkt i telefonen.

Nåväl, så var det första inlägget avklarat. Det lär bli många på vägen fram till gax100. Den 15 augusti får vi se om det blev nåt av min dröm!

Annons
kommentarer
  1. Fredrik skriver:

    Klart som korvspad att jag nyfiket kikar in här! Även om jag är, och troligen förblir en icke-ultrare så är det kul läsning om din väg till GAX.. Undrar om jag hinner bli först med ”Lycka till”//Fredrik som i efternamn heter Hellqvist

  2. Oj vad kul att få följa din resa mot det stora målet! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s