Dags att öka!

Publicerat: mars 31, 2009 i Okategoriserat

Förra veckan gick riktigt bra, med långpass i tisdags och onsdags, backtempo på fredagen samt ett kortare pass på löpbandet lördag morgon. Eftersom det hade snöat och slaskat kvällen före så orkade jag inte klä på mig en massa för bara en mils löpning. Jag retirerade till gymet, satte på ljudboken och gav mig av.

Veckan slutade på 72 km, vilket är en upptrappning från veckan innan som slutade på 61 km. Lite över 10%-regeln, men inom rimliga marginaler.

För den kommande veckan ser planen ut ungefär så här:

Måndag Rodd + styrketräning
Tisdag Långpass 30 km
Onsdag Långpass 30 km
Torsdag Rodd + styrketräning
Fredag Backträning, backtempo eller liknande övning 15 km
Lördag Löpning 15 km (ej bestämt typ ännu)
Söndag Vila

Tisdagar betyder numera långpass nr 1 och idag bar det av till Ursvik igen. Hade lite förhoppningar att kunna springa extremen, men valde att börja i 10:an för att reka hur det såg ut.
Det som mötte mig var vatten, lera, is och snö. Leran var faktiskt värst, även och vattensamlingarna gjorde det svårt att komma fram på vissa ställen, så var det leran som sög musten ur benen. Extremen får vänta några dagar…

Efter knappt halva första varvet fick jag plötsligt kramp i mellangärdet. Kändes ungefär som håll, men satt i magsäckstrakten och gjorde ONT. Det gjorde att jag fick ta en gåpause, för att sen försiktigt försöka jogga lite. Krampen återkom 6-7 ggr under första 1½ varven, vilket var mycket frustrerande och ganska smärtsamt, men jag tänkte definitivt inte ge upp för det.
Att lära sig hantera smärta är bara nyttigt och det är bättre att det dyker upp på träning än i lopp. Jag fick stanna några gånger för att det skulle ge med sig.

Jag sprang hursomhelst 2½ varv i 10:an innan jag sprang hemåt igen, nu på ganska sega ben. Totalt sett var det ett riktigt lyckat pass. Jag kände mig stark och kunde utan större problem sprungit ett varv till, men eftersom jag ska göra om det hela i morgon så fick det räcka för idag.

Drygt 30 km i beskedliga och lerindränkta 6:12-tempo. Snittpulsen var 153 BPM (76%), vilket jag är mest nöjd med. De här passen ska ge distanstålighet och inte slita för mycket på ”pumpen”. Det ska även hålla uppe fettförbränningen.

I morgon är det alltså dags att göra om det igen, vi får väl se hur det går…

Annons
kommentarer
  1. Snorkkis skriver:

    Inspirerande läsning! Fick lite lust för back-intervaller nu 🙂 .

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s