Veckans sista pass i solen

Publicerat: april 12, 2009 i Okategoriserat

Idag var det så dags att avsluta veckan med ett lugnare pass. Vi åkte upp till svärföraldrarnas kolonistuga i Riksby (Brommaplan) och där bytte jag om och sprang ner till Lillsjön.
Många varv har avverkats runt den sjön de senaste somrarna. Det var där jag gjorde min första mil t ex, ett starkt minne.

Idag var tanken att bara kilometerknarka, dvs få ihop 80 km den här veckan. På väg ned till sjön kändes det bra i kroppen efter gårdagens intervallpass. Jag hoppade över uppvärmningen, normalt en dödssynd, och bara sprang. Solen sken och det var svalt i luften. Benen sprang av sig självt och jag hängde med av bara farten. Jag ignorerade klockan och koncentrerade mig på tonerna av Survivors låtar på Eye of the tiger-skivan som jag köpte på iTunes i dagarna.

Kilometrarna flög förbi och plötsligt var drygt 9 km gjorda. Jag beslöt mig för att avsluta och bege mig till hamburgerhaket för att träffa familjen och köpa lunch. En 90 grammare med bröd och pommes frites, två stora Pucko varav den ena sveptes på stående fot i solen.

Väl tillbaka på ”kollis” slukades lunchen snabbt och sen var det dags att titta på passet. Jag fick ihop 10 km i 4:42-fart och 168 bpm (85%) i snittpuls. Inte illa alls med gårdagens intervaller kvar i benen och inte en tanke på att göra ett snabbt pass. Jag är nöjd! Tar jag bort uppvärmningskilometern och nedjoggen tillbaka så låg snittfarten på 4:36 i 8 km! Det skulle betyda 46 minuter på milen! Sub45 är helt klart inom räckhåll!

Nu är veckan till ända och jag fick ihop drygt 83 km. Nästa veckas mål närmar sig 90 km, men det får jag återkomma om senare.

Ha en underbar avslutning på påsken.

Mobile Blogging from here.
Annons
kommentarer
  1. MarathonMia skriver:

    Oups – då ryker min miltid all världens väg snart… 🙂

  2. Snorkkis skriver:

    Så du är så snabb också! Både snabb o seg 🙂

  3. Joakim skriver:

    Fasen vad snabb du börjar bli, Zebban!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s